Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb mentőcsomag jöhet: ismét összeül a gazdaságvédelmi operatív törzs

Magyar Nemzet / 888

2020.09.17. 11:30

A Magyar Nemzeti információi szerint a grémium elé kerülhetnek azok a tervek is, amelyek az újabb állami gazdasági mentőcsomag részei lehetnek.

A Magyar Nemzet úgy tudja: összeül a gazdaságvédelmi operatív törzs. A testület nyáron alakult meg, azóta több ülést is tartott, de az elmúlt időszakban leginkább a törzs munkáját segítő munkacsoportok vizsgálták az aktuális gazdasági helyzetet és az egyes felmerülő kérdésekre adható válaszokat. A gazdasági és más szakemberekből álló grémium ugyanakkor a napokban újabb üléssel folytatja munkáját, amelyben – a lap úgy tudja – akár azoknak az intézkedéseknek a terve is felvetődhet, amelyek az újabb állami gazdaságvédelmi döntéssorozat elemei lehetnek.

A got rövidítéssel illetett grémium eddig olyan kérdéseket tárgyalt, mint például a rövid távú lakáskiadás szabályozása Budapesten és államilag kamattámogatott hitelkonstrukció létrehozása a turisztikai szektor kis-, közepes és nagyvállalatainak, ezek mellett számos adóügyi kérdésről, könnyítésről, feketegazdaság elleni lépésről is tanácskozott. A gazdaságvédelmi operatív törzs június 24-én tartotta alakuló ülését.

Orbán Viktor kormányfő a grémium vezetésével Varga Mihály pénzügyminisztert bízta meg.

A got azt a kormányzati célt szolgálja, mely szerint a magyar gazdaságnak a mostani, válságos időszakban sem szabad letérnie a növekedési pályájáról. A gazdaságvédelmi operatív törzs elsődleges feladata, hogy azonosítsa és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, amelyek fékezik a gazdasági újraindítást, akadályozzák a vállalkozások tevékenységét, megnehezítik a hétköznapi ügymenetet. A törzs nem a fejlesztési források szétosztására, hanem a gazdaság átfogó újraindítására jött létre. A kormány leginkább javaslatokat, véleményeket vár a grémiumtól – számolt be a Magyar Nemzet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére