Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrajna nem hajlandó megmagyarázni, miért tiltotta ki Kelemen Hunort

Forisek Ádám

2019.04.25. 18:46

Nem hajlandó semmiféle magyarázatot adni az ukrán állam Kelemen Hunor szövetségi elnök kitiltásának ügyében.

Ukrajna bukaresti nagykövete az RMDSZ elnökének írt április 24-én, aki írásban kért korábban magyarázatot arra vonatkozóan, hogy április 6-án miért nem engedték be Ukrajnába.

A Maszol hírportál szerint Oleksander Bankov nagykövet válaszában röviden leszögezi: a nagykövetségnek nem áll hatáskörében semmilyen magyarázatot adni, az ukrán államnak pedig nem kötelessége információkat megosztani arra vonatkozóan, hogy milyen ok vagy okok állnak Kelemen Hunor kitiltása mögött, mindez pedig nem mond ellent a nemzetközi gyakorlatnak.

A nagykövet leveléből mindössze annyi derül ki, hogy Kelemen Hunor kitiltása az ukrán hatóságok által hozott döntés következménye a "jelenleg érvényes ukrán jogszabályoknak és nemzetközi eljárási módszereknek megfelelően." Ukrajna bukaresti nagykövete megjegyzi, Kelemen Hunornak jogában áll bíróságon megfellebbezni a döntést.

Az RMDSZ elnöke Ungvárra szeretett volna eljutni a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) megalapításának harmincadik évfordulójára. Április hatodikán, az ukrán határon egyórás várakozás és ellenőrzés után közölték vele, hogy nem léphet be Ukrajnába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére