Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vészhelyzetet vizionál Soros embere, aki megint hazánkat bírálta

888.hu

2020.09.25. 08:34

Gerald Knaus szerint közvetlenül Brüsszeltől kell pénzt kapniuk a civileknek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Magyar Narancs Gerald Knausszal, a Soros György által is támogatott European Stability Initiative (ESI, Európai Stabilitási Kezdeményezés) elnökével készített interjút, akiről a Magyar Nemzet korábban hatrészes leleplező cikksorozatot közölt azzal kapcsolatban, hogy a migrációs szakember hogyan vezényelte le a Soros-hálózat hazánk elleni lejáratókampányát az elmúlt mintegy fél év során.

Figyelemre méltó, hogy bár a cikksorozat első része több mint két hete, szeptember 7-én jelent meg, a liberális hetilap arra hivatkozva nem reagált a Magyar Nemzet által feltárt tényekre, hogy még azok közlése előtt beszélgettek Knausszal.

A Magyar Nemzet mai száma leszögezi,

az osztrák férfi nagy mestere a lejáratókampányoknak.

Az interjúban az ESI elnöke egyebek mellett azt fejtegette, hogy szerinte Magyarország aránytalanul sok uniós támogatást kap. Bár azt elismerte, hogy a kohéziós támogatásokkal az is jól jár, aki adja azokat, nem csak az, aki kapja (hiszen a nettó befizető tagállamok jóval gazdagabbak a többieknél, és ők az utóbbiak piacainak szabad használata révén könyvelhetnek el busás hasznot), mégis azt hangsúlyozta, hogy a „jogállamisági kritériumoknak” is meg kell felelniük az EU-s pénzekből részesülő tagállamoknak.

Mint ismert,

a jogállamiság címszava alatt az európai és a globális liberális elit egy olyan politikai agendát ért, amelynek része egyebek mellett a tömeges migráció, a multikulturalizmus, valamint a különböző kisebbségek – köztük az LMBTQ-közösség – jogainak a többségi társadalom rovására történő aránytalan kiterjesztése.

A beszélgetés során felvetődött az a liberális oldalon népszerűvé vált elképzelés, hogy az EU-s támogatásokat közvetlenül a Brüsszel által kiválasztott civil és nem kormányzati szervezetekhez juttatnák el.

Ezek többsége egyébként jellemző módon erősen átpolitizáltan működik, a Soros György által finanszírozott NGO-k napi rendszerességgel támadják a nemzeti-konzervatív kabinetet, az objektivitást nélkülözve, pusztán világnézeti alapon állva.

Knaus annak lehetőségét is meglebegtette, hogy

az EU tagállamai is a Norvég Alapon keresztül küldenék a pénzeket a civil szervezeteknek.

Egy úgynevezett „vészhelyzeti” mechanizmus életbe léptetését is szorgalmazta az osztrák kutató – például az Európai Bíróság többletjogokkal történő felruházásával –, amennyiben Brüsszel úgy látja, hogy a jogállamiságot veszély fenyegeti a tagállamok egyikében. Meglehetősen ironikus, hogy Knaus ezzel a feltehetően a nemzeti szuverenitást sértő szisztémával állt elő, ugyanis például a koronavírus-járvány tavaszi tetőzése idején balliberális szövetségeseivel együtt erősen bírálta, hogy a magyar kormány a veszélyhelyzet kihirdetésével együtt – átmenetileg – különleges jogrendet vezetett be, amit egyébként számos más állam kormánya is megtett.

Mint a Magyar Nemzet cikksorozata beszámolt róla, az elmúlt hónapokban az ESI igazgatója fokozta a hazánk ellen évek óta folytatott információs támadássorozatát, s egyebek mellett szisztematikusan, rendezői precizitással

osztotta meg közösségi oldalán a holland köztévé Magyarországot hamisan vádoló riportját, amely betegek állítólagos ellátatlanságáról szólt. Az anyagban egyébként szerepelt a csalóként lelepleződött álmentő, Németh Athina is.

Knaus öt évig dolgozott Bulgáriában és Boszniában különböző NGO-knak, 2007-től a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok ösztöndíjasa is volt.

A milliárdos spekuláns 2004-ben személyesen fogadta őt, s arról biztosította, hogy „a Nyílt Társadalom Intézet és az Európai Stabilitási Kezdeményezés közötti nagyon jó együttműködést továbbra is elősegítik, illetve a jövőben ki is terjesztik” – írta a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére