Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálat indul a sorosista Avaaz ellen

Forisek Ádám

2018.04.07. 22:28

Beadvány alapján vizsgálat indul az Avaaz nevû honlap ügyében, mivel annak mûködése több adatvédelmi problémát is felvet.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke közölte az MTI-vel: vizsgálat indul az Avaaz ellen. A felhasználók ugyanis nem kapnak teljes körű felvilágosítást arról, hogy itt közölt adataikat kik, mire, meddig, milyen módon kezelve használják fel, illetve hogyan lehet erről leiratkozni, ráadásul más nevével és adataival is be lehet lépni.     

Azt is figyelembe kell venni, hogy a szolgáltatásnak egyfajta politikai célja van, amely nyilván utal pártszimpátiára is – jegyezte meg Péterfalvi Attila, hozzátéve, hogy a honlap más, "szintén problémás" oldalakra továbbítja a látogatót.

Megjegyezte: a választási szervek hatáskörébe tartozik annak eldöntése, hogy az oldal sérti-e a választási szabályokat. 

Korábban az Origo írt az Avaaz nevű csoportról, amely óriási nagyságrendű fizetett internetes hirdetéssel kampányol Soros ellenzéki jelöltjei mellett. Fennáll tehát annak a gyanúja, hogy kívülről indított politikai hirdetésekkel játsszák ki a magyar választási törvényeket. Az Avaaz már több külföldi választáson is beszállt a kampányba, mindenhol a bevándorláspárti jelölteket támogatva – írta a portál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére