Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volt ápoló szólalt meg az idősotthon ügyében: november óta spóroltak mindenen, 80 beteg jutott egyetlen ápolóra

888.hu, Ripost

2020.05.15. 11:20

Nyáron még szintenként 5-7 ápoló állt rendelkezésre. Ősztől azonban főváros elvette az intézmény pénzét, emiatt következhetett be a katasztrófa. A nyilatkozó ápoló szerint még a tisztítószerrel is spóroltak.

A Ripostnak sikerült megszólaltatnia egy ápolót és néhány hozzátartozót a Pesti úti idősotthon kapcsán.

Elképesztő spórolás kezdődött novembertől

– mondta egyikük, aki a még ott dolgozó kollégái védelmében nyilatkozott a Ripostnak, de kérte, hogy arcát, nevét ne hozza nyilvánosságra a lap.

Nem kaptunk elég tisztító- és fertőtlenítőszert, jöttek-mentek az új dolgozók, kevesen voltunk, már nem tudtuk ellátni rendesen a lakókat, és hiába mentünk az igazgatóhoz panaszra. Elegem lett ebből az embertelenségből és inkább eljöttem.


Érdemes elolvasni az eredeti cikket, amiből kiderül, hogy míg tavaly nyáron még 5-7 ápolót kellett biztosítani emeletenként, az intézmény életében ősztől komoly változások léptek életbe, az ápoló szerint esztelen takarékoskodásra kényszerítették őket. A dolgozók úgy tudják, hogy a főváros minden indoklás nélkül elvette a pénzt az idősotthontól.

Egy özvegy hozzátartózó is beszámolt élményeiről, valamint a változásokról:

Elájultam, mikor megtudtam, hogy rühes, amit egyértelműen a higiéné hiánya okoz. Nem látták el, nem törődtek vele, én vásároltam gyógyszereket, kenőcsöket, naponta mosdattam, kezeltem. Ha én nem, akkor senki! Amikor a saját vizeletében találtam rá, a nővér azt mondta, biztosan kiöntötte a teát. Hát nem tea volt, de ha az lett volna, akkor abban hagyják feküdni?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére