Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 444 megfejtette a rejtélyt: Rákosmentén nyert a Fidesz, mert falu

Filipp Dávid

2022.04.14. 14:00

Dózeroljuk le a falvakat.

 

A vidékiek ekézése visszatérő elem négyévente a baloldalon. Általában akkor jön elő belőlük, amikor meg kell valahogy magyarázni, hogy kedvenc politikai formációik (nem a Fidesz) miért nem tudják behúzni a választásokat.

 

A megfejtés általában az, hogy azért nem húzzák be, mert a vidéken élő választópolgárok nem a baloldalt húzzák be.

Mégis, hogy képzelik, ugyebár...?

 

A két héttel ezelőtti választás történelmi sikert hozott a kormánypártoknak, egy nappal a voksolás után meg is kezdődött a visítás.

 

Menetrendszerűen, az elsők között a wmn.hu feminista blogon jelent meg egy jóízű vidékizés.

Azt írják a falusiakról: azok „imádtak mesélni, sőt pletykálni. Halott ikertestvértől a »nyolcadikra jött végre ez a fiúgyerek a hét lány után«-ig. Tőlem nem kérdeztek semmit. Semmit. Jól van ez így... Azt hiszem, ahányszor kimondtam az életemben, hogy ÉN ezt másképp gondolom, ők annyiszor mondhatták: MI ezt így szoktuk.”

A szerző a történtek felidézésével próbálja illusztrálni, hogy mennyire más világba csöppent, mennyivel mások az emberek vidéken, mint amihez ő hozzászokott.

Azt írja:

Tudom, hogy nem ér el oda minden információ. És most már azt is tudom, hogy egyáltalán nem ez számít. Nekik nincs Bödőcs és Pottyondi Edina. Nekik Mari néni van, és Polgi.”

 

A szerző azon hüledezik, hogy „tegnap, mint valami vénásan túladagolt brutál gyorstalpaló, megismertem a vidéket, az őszinte, senkit bántani nem akaró valóságát”.

 

Nem a Kéktúrán, nem a vidéki fogadóban a retró fílinggel és a hordójakuzzival. Nem – hanem az igazit. Ami nekem a Trafó és a Müpa, az ott a templom és a művház. Ami nekem emberi jogok, az ott az embrió joga. Olyan puzzle ez, amit most nem lehet kirakni.”

 

Ennyit erről.

 

Aztán előkerült a Szavazatszámlálók beszámolói nevű Facebook-oldal, ahol végtelen mennyiségben folyik a vidékiek szidalmazása. Nézzünk néhányat:

 

„Jönnek az alkoholszagú, mosdatlan, rossz fogú, tudatlan emberek sorra, érkeznek ebbe a külvárosi lepusztult kultúrházba, és leszavaznak a Fideszre, mert ez nekik megfelel, nem is lehetne jobb. Őket ez az egész nem zavarja, nincs semmi probléma, hiszen megkapták a júdáspénzt. Egy-két sörre most elég lesz, tán még a »legyesben« is meg lehet ebédelni utána.”

 

„Megdöbbentő volt a kezek elhasználtságát látni, a remegést, a torzulásokat, a bőrbe ivódott olajat, sárt, a körmök alatti piszkot, a szegénységet műkörömmel és rengeteg arannyal eltakart szomorúságát, a lassan, gyöngybetűkkel írt aláírásoknak a precizitásba kapaszkodó zűrzavart, a flegma, vonalon túllógó szignók pökhendiséget. Folyamatosan a kezeket látom.”

 

„Ők a honfitársaink, ők a Magyarok! Ők képezik ezt az országot, nem mi! Mi egy marginális kisebbség vagyunk, és azt hisszük, mi is magyarok vagyunk! Szerintem meg nem. Ennek az országnak a bódvaiak a lakói! Ők döntik el a sorsukat, ami nekik így jó, amin ők nem akarnak változtatni.”

 

Meg is érkeztünk Budapesthez, ahol mint tudjuk, a felvilágosult, haladó emberek élnek. Ők tudják igazán, merről fúj a szél, hiszen az ő felfogásukban ők fújják a szelet.

A fővárosban a 17. kerületben tudott nyerni a Fidesz-KDNP az április 3-i választáson, Dunai Mónika lett országgyűlési képviselő.

 

A 444.hu pedig rájött, hogy mi volt a siker titka:

a falusias a környezet.

 

„Budapest legnagyobb kiterjedésű kerületéről van szó, de falusias jellegű, hiszen a kerületet alkotó 4 községet – Rákoscsaba, Rákoskeresztúr, Rákosliget és Rákoshegy – csak 1950-ben csatolták a fővároshoz. Ebből következik a kerület régi problémája: járhatatlan és sáros földutak. Az elmúlt években azonban egymást érték az ünnepélyes átadók, csak úgy dőlt a közpénz a fideszes kerületre, amiből több kilométernyi utat aszfaltoztak le más, állami beruházásokból jól ismert vállalkozások.” – olvasható a Soros-blogon.

 

Csak így tovább, belpesti elvtársak!

 

De azért Mérő László matematikus, pszichológus nyilatkozatát ajánlanám tanulmányozásra:

Nem az ő [a vidékiek – a szerk.] agyuk van átmosva a Fidesz-propaganda által, hanem az enyém van átmosva a budapesti által”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére