Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal választási pecsenyesütésre használja a háborút

Horváth K. József

2022.02.25. 15:20

Az ember azt gondolná, hogy annál nagyobb arcátlanságsorozat, mint amit Márki-Zay eddig a kampányban a magyarok sértegetésével elkövetett, nem lehet véghezvinni. Pedig a tegnapi tüntetéssel bebizonyította, hogy nagyon is lehet.

 

Az orosz-ukrán katonai konfliktus első napjának estéjén, amikor egy ország egy emberként reszket a kárpátaljai magyarokért, egyáltalán az emberi életek értelmetlen feláldozása miatt, akkor Márki-Zaynak és erkölcsmentes baloldali brigádjának van képe választási politikai pecsenyesütésre felhasználni ezt a katasztrofális helyzetet.

A Kapitány minden áron bajt akar keverni, szembe akarja állítani Orbán Viktort azzal a helyzettel, amelyet Magyarország az Európai Unió és a NATO tagjaként, a közösségek érdekeivel együtt képvisel. Orbán Viktor éjszakai videójában leszögezte: „Egyetértettünk abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre sem jelenthet megoldást. Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben. És egységesen szankciók bevezetéséről döntöttünk. Ezek a szankciók nem érintik az energia területét, ezért Magyarország és az Unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosítva van.”

A kétlelkű Márki-Zay Péter a tegnap esti tüntetésen nagy tapsot kért a résztvevőktől, mert az Unió állam- és kormányfői egységesen elítélték Oroszország háborús lépéseit. Amikor a taps véget ért, akkor – a 24.hu helyszíni videója szerint – Márki-Zay szemforgató módon kijelentette a kérdezőnek, hogy „Talán észrevette, hogy én nem helyeztem hangsúlyt a választásra, én a békére helyeztem a hangsúlyt.” Majd teli torokból elkezdte szidni a kormányfőt: „Orbán Viktor áruló.” És már tolta is a választási retorikát a Fudan egyetemről, a Budapest-Belgrád vasútvonalról, az orosz „kémbank” beengedéséről. „Igenis bűnrészes Orbán Viktor, igenis áruló Orbán Viktor” – hangsúlyozta kéjjel, természetesen szigorúan politikamentesen.

Csak egy gazember képes ugyanabból a szájból hideget és meleget fújni. Méghozzá a katonai konfliktus kitörésének napján – amikor egyébként más ellenzéki megszólalók is elismerik a kormány intézkedéseinek helyességét, beleértve a rezsicsökkentés energetikai alapjainak a megvédését, az Ukrajnából érkező menekültekről való gondoskodást.

Nem véletlenül intett óva mindenkit a kormányfő a felelőtlen nyilatkozatoktól. Olyanoktól például, hogy Magyarország küldjön fegyvereket és katonákat Ukrajna területére, mert ez szükségszerűen belesodorna bennünket a háborúba. Orbán kiemelte: „Nem tudjuk elfogadni a baloldalnak azon nyilatkozatait sem, amelyek veszélyeztetik hazánk energia- és gázellátását és veszélybe sodornák a családok rezsicsökkentését.”
És akkor jön Karácsony, aki megint pápább akar lenni a pápánál. Neki nem elég – ahogy Szijjártó Péter fogalmazott – az orosz katonai műveletek elítélése és kiállásunk Ukrajna területeinek integritása és szuverenitása mellett. Neki Kurázsi mamaként ott kell vonulnia a háború nyomvonalán, és markotányosként kitűzi az ukrán zászlót a Városháza homlokzatára. Mellesleg oda, ahová nem is oly rég még a szivárványos lobogót biggyesztette, hogy a választási kampányban ő is pitiáner politikai haszonszerzésre használja föl a katasztrofális konfliktust. És természetes hergeljen Putyin ellen.

Azon orosz elnök ellen, akinek lábánál éppen – Kocsis Máté posztja mutat rá – saját főnöke, Gyurcsány Ferenc „vihorászott a saját lakásán” és „kiskutyás-barátkozós cukiskodásra is képes volt vele”. Amikor „eladta – sok más mellett – a magyar olajipari vállalat nagy részét az oroszoknak, miközben annyit sem tudott ugyanott elintézni kormányfőként, hogy kedvezőbb feltételeket kialkudjon a Gazpromnál Magyarország gázbiztonsága érdekében?” Amit Orbán most is megtett.

Ez az a baloldal, akinek a jelek szerint olyan jól jött ez a háború, mint egy falat kenyér. Krónikus mondanivaló hiányában most ismét van indok, hogy rárontsanak Orbánra, miközben kétlelkűen Márki-Zay azt próbálja bemesélni a szavazóknak, hogy ő nem a választásról, hanem a békéről beszél.

Kocsis Máté azt írja Gyurcsánynak, hogy „maga egy fékevesztett gazember… kígyó.”

Akár Márki-Zay Péternek is címezhette volna.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére