Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A börtönből írt halálos fenyegetéseket a hétfőn szabadult olaszliszkai mészáros

Bokor Gábor

2019.07.19. 13:30

Ifjabb Horváth Dezső mosolyogva hagyta el a börtönt hétfőn, de azért a jelen lévő politikusok anyját is szidta.

Hivatalosan a „kiváló magaviselete” miatt távozhatott 13 év után ifjabb Horváth Dezső, Szögi Lajos gyilkosa. Emlékezetes, Horváth felesége volt az, aki a férjének azt kiabálta azon a végzetes délutánon, hogy

öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek.

A Szögi Lajos családját képviselő ügyvéd szerint azonban a lincselőnek korántsem volt jó a magaviselete, sőt. Horváth a börtönben halálos fenyegetéseket tartalmazó leveleket írogatott.

„Anyátok!„ – üvöltötte Szögi Lajos ma szabadult gyilkosa

Korábban megírtuk, jó magaviselet miatt négy évvel korábban, hétfő hajnalban szabadult a szegedi Csillag börtönből az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, H. Dezső. Történetét mindenki ismeri, a férfi – társaival együtt – 2006 októberében halálra verte kiskorú gyerekei szeme láttára Szögi Lajos tiszavasvári tanárt. Az MTI szerint H.

Mint arról mi is beszámoltunk, ifjabb Horváth hétfőn sétálhatott ki a börtönből. Dr. Helmeczy László, a Szögi család ügyvédje szerint változtatni kell a jogszabályokon, a különös kegyetlenséggel elkövetett bűncse­lekmények esetén el kellene törölni a kedvezménnyel szabadulás le­hetőségét.

Az elő­ze­tes letartóztatása idején találtak nála néhány kézzel írt levelet, amit az akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni. A levelekben azokat az embereket fenyegette meg, akikről úgy gondolta, hogy kihallgatják az ügy­ben, s terhelő vallomást tehetnek rá vagy a családtagjaira. Azt üzente, szabadulása után leszámol velük

– közölte az ügyvéd.

Helmeczy felelevenítette, hogy a tanárgyilkos ifjabb Horváthnak a magyar nyelvvel is súlyos gondjai voltak.

Sosem felejtem el, tele volt helyesírási hibákkal. Úgy fogalmazott: a »hódon«, azaz a Holdon vegyen házat, aki velük szembe mer menni

– mesélte. Az ügyvéd a Borsnak elmondta, hogy ifjabb Horváth volt a legkegyetlenebb lincselő, aki csak fiatal kora miatt úszhatta meg az életfogytiglant.

A lap úgy tudja, hogy Szögi Lajos gyilkosa nem költözik vissza Olaszliszkára, egy másik faluba teszi át székhelyét. Az elkövetkező négy évben – ennyi maradt büntetéséből a most kiengedett gyilkosnak –, pártfogó felügyelete alatt áll majd ifjabb Horváth. A szakember figyelemmel kí­séri az elítélt visszailleszkedését.

A szabadulás előtt elkészített környezettanulmány so­rán többek között megvizsgálják, hogy lakhatásra alkalmas-e a szabadulóra váró ingatlan. Az úgynevezett pártfogó szemmel követi, hogy pártfogoltja milyen életet él, sikerült-e munkába állnia, erről pedig meghatározott időszakonként – általában havonta – személyesen kell beszámolnia

– magyarázta az ügytől független jogi szakértő, dr. Halász Tamás.

Ha ez alatt az idő alatt büntetőeljárás indul ellene, azonnal visszaviszik a börtönbe, s letöltetik vele a hátralévő éveket, amihez hozzájön az újabb büntetés, amiből már nem jöhet ki kedvezménnyel. De akkor is, ha a pártfogó által előírt normákat megszegi – tette hozzá a jogász.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére