Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A homoszexuálisok szerint kevés volt a meleg jelenet az új Star Wars filmben

Fodor-Horváth Zsófia

2019.12.28. 18:00

Vajon mennyi lenne az elég?

Az új Star Wars filmet jogosan érheti sok oldalról kritika, például a gondolathiány vagy az eldisney-sített történet miatt, de a homoszexuálisok ott találtak rajta fogást, ahol első ránézésre az önjelölt filmesztétáknak eszükbe sem jutna: kevésnek tartották a meleg jeleneteket. Szerintük az a leszbikus csók, ami a film vége fele elcsattan, nem reprezentálja eléggé a melegeket, ráadásul már bele is élték magukat, hogy a két főszereplő férfi gabalyodik majd egymásba, de csak ennyit kaptak.

Érdekes jelenség az az ellentmondás, hogy amikor mi bu888ilobbiról írunk, akkor a Pride-társadalom teljes mellszélességgel tagadja a vádakat, szerintük azt csak mi találtuk ki, hogy a lobbi létezik, mert homofóbok vagyunk. De most, hogy egy filmben a lobbi hatása „csak” ennyire érződik, mint a leszbikus jelenet, akkor pedig felháborodnak, hogy de ez kevés. Jobb lenne tiszta vizet önteni a pohárba és kimondani a tényeket: a bu888ilobbi létezik, egyre jobban terjeszkedik és már kikerülhetetlen. Ennyit a kettős mércéről.

Az viszont komolyan érdekel, hogy vajon mennyi lenne az elég homoszexuális jelenet? Ha Ben Solo/Kylo Ren inkább transzvesztita lett volna, valami flitteres köpenyben, magassarkúval? Vagy az azért lenne rossz, mert a negatív karakter nem lehet meleg, hiszen az megint homofóbia. Akkor esetleg Leia hercegnőnek kellett volna egyet a végén coming outolnia? Vagy tényleg Finn és Poe szempillarebegtetős-egymás kezéhez az űrsiklóban véletlen hozzáérős jeleneteit kellett volna végignéznünk, miközben az Első Rend leigázza a galaxist? Mennyire meleg az „elég meleg”?

Ez a követelőzés a homoszexuálisok egy részétől végtelenül kontraproduktív. Az általuk homofóbnak bélyegzett magyar társadalom is már réges-rég elfogadó a melegekkel szemben, lassan ott tartunk, hogy több homoszexuális pár mászkál kézen fogva a belvárosban, mint hetero, ha pedig valaki beszólna nekik, annak több, mint valószínű, hogy nyilvános megkövezés lenne a vége. A hollywoodi filmek pedig tele vannak meleg jelenetekkel, arról nem beszélve, hogy a homoszexuálisok csak pozitív karaktereket játszanak, hiszen ugye, aki meleg, az csak jó ember lehet… Ez a sarkítás és a mellette még mindig jelenlévő követelőzés az, ami ellenszenvet vált ki aztán az emberekből. Aki elfogadó volt, annak is elege lesz ebből és a szemét forgatja majd egy nyilvánvalóan oda nem illő, látványosan csak a lobbi miatt a filmbe illesztett homoszexuális jelenet láttán. Talán inkább itt lenne az ideje értékelnie a Prideosoknak azt, ahova jutottak a totális kirekesztésből és nem átesni annak a bizonyos lónak a túloldalára. Illetve, hogy pontosabb legyek, másszanak vissza, mert már átestek. Egy leszbikus csók pedig legyen elég.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére