Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik a keblére ölelte Alföldi Róbertet

Vincze Viktor Attila

2018.03.21. 17:50

Még a Jobbik baloldali párttá való átváltozásában is élesnek számít a legújabb fordulat: a hajdani radikális jobboldali párt szóvivõje, Mirkóczki Ádám azt közölte a ballib médiának nyilatkozva, hogy a balliberális hecckampányokat folytató Alföldi Róbertnek és a legradikálisabb baloldali újságíróknak is van helye a Jobbik által elképzelt új Magyarországon.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője egy majdhogynem olyan izgalmas interjút adott a Zugló Tv-nek, mint amilyen Vona Gábornak a volt SZDSZ-holdudvart képviselő, Rangos Katalinnal lefolytatott beszélgetése volt a Spinoza Házban. 

Főnökéhez hasonlóan Mirkóczki is mindent megtett azért, hogy mea culpázzon és bűnbocsánatot kérjen a Jobbik hajdani radikalizmusa és erősen nemzeti jellege miatt.

Heller Ágnes biztosan nagyon örül, hogy iránymutatásainak megfelelően látványosan tovább mélyül a Jobbik liberális meggyőződése.

A HVG által is idézett tévés interjút levezető Tóta W. Árpád minden bizonnyal nagy örömmel fogadta az egykori szélsőjobboldali párt politikusának a balliberális politikai oldal előtti leborulását.

Mirkóczki Ádám többek között olyanokat mondott, mint hogy a pártból kiszorított radikálisok korábban gyakorlatilag náci romantikát akartak megvalósítani. A Jobbik szóvivője arról is beszélt, hogy

igazából ők mindig is baloldali értékeket képviseltek, csak azokat korábban nyíltan nem vállalhatták fel, amit pedig képviseltek, azt nem is gondolták komolyan. 

Az interjúval nem kis cinizmusról tanúbizonyságot tevő Tóta W. végül egy Alföldi Róbertre vonatkozó kérdéssel megadta a kegyelemdöfést a – jobboldaliból baloldalivá vált – Jobbikot képviselő politikusnak:

Tóta W.: "Belefér-e majd  (a Jobbik "normális Magyarországába) Alföldi Róbert, aki ellen tüntettek? Belefér-e egy ilyen beszélgetés, mint ez?"

Mirkóczki: "Szerintem nemhogy belefér, hanem ez egyenesen feltétele egy normális országnak."

A Jobbik hajmeresztően meredek politikai köpönyegforgatását (jelenleg a pártból kiszorítva) ellenző radikális jobboldali jobbikos, Novák Előd, a párt volt alelnöke nem hagyta szó nélkül Mirkóczki Ádám Alföldi Róbert melletti váratlan kiállását.

A Jobbik mai politikáját igyekszem a választásig nem minősíteni, de a múlt meghamisítását nem tűröm a párt vezetőitől sem. Az, hogy fasisztának minősítik a régi Jobbikot, túlmegy minden határon. Ezt kell visszautasítani, s nem pedig a Nemzeti Színházat meggyalázó Alföldi Róbert leváltásáért tartott tüntetésünket megtagadni, miután ő a Fidesz kormányzása alatt is igazgató maradhatott (nem egy kísérletezgető pinceszínházban, amit mi sem elleneztünk soha, hanem a Nemzetiben). A Jobbik szóvivője szerint Alföldi "nemhogy belefér, hanem ez egyenesen feltétele egy normális országnak." Hogy az efféle megnyilatkozások tényleg pusztán stílusváltásnak minősíthetőek-e (aminek a néppártosodást ígérték a tagságnak), vagy valójában tartalmi változást, balra való elmozdulást, korábbi programunk feladását jelentik, azt majd eldönti a májusban lejáró mandátumok miatt úgyis megrendezendő tisztújító kongresszusunk."

– írta a Facebook-oldalán Novák Előd. 

Érdekes módon a Jobbik vezetői nem is olyan régen még meglehetősen durván fogalmazva beszéltek Alföldi Róbertről. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére