Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok nem engedik, hogy leváltsák Orbánt

Horváth K. József

2022.08.03. 15:45

Amikor bajban van az ellenzék, akkor mindig előhúzzák a kalapból Róna Pétert, hogy – joviális, idősödő személyiségéből civil szagot árasztva – győzze meg az embereket arról, amiről a baloldali politikai pártok képtelenek.

Most például arról, hogy Orbán Viktort a Fideszen belül kellene leváltani.

Miközben tehát Gyurcsány folyamatosan a kormányváltásra készülődik, a munkamegosztás szerint a DK-s vonzalmú Rónának kellene civil oldalról megásni a a kormányfő sírját. Ezért aztán beküldik az ATV-be, és ott elmondatják vele Gyurcsány aktuális hergelő szövegét a rezsicsökkentés minden áron való megőrzéséről, noha korábban ennek éppen az ellenkezőjét mondták, mert ugye ez jó a népnek. Meg arról, hogy „Sokkal szerencsésebb lenne, ha a Fidesz csatárt váltana.” Magyarán váltsa le a párt Orbán Viktort, s tegyen oda valaki mást, amire meg lenne a lehetősége.

Ezt a lemezt a napokban Ujhelyi Pisti is föltette, ezredszer is beismerve, hogy a baloldal képtelen olyan szellemi teljesítményre, amely vonzó lenne a magyaroknak, ergo megválasztanák a baloldal miniszterelnök-jelöltjét.

Most aljas módon – ahogy a baloldal már csak politizálni szokott – a háború előidézte nehéz gazdasági helyzetet próbálják fölhasználni arra, hogy lejárassák Orbánt. Mondván, nem tud megbirkózni a feladatokkal, ezért az országot a katasztrófa irányába viszi.

Róna Péter így fogalmazott: „Olyan nyomás előtt áll Magyarország, amilyenre még nem volt példa. Nem tudom, hogy a Fidesznek megéri-e, hogy megengedje, hogy Orbán Viktor a Fideszt a biztos szétverés irányába vigye. Az országot pedig egy katasztrófa irányába.”

Mondataiból kisugárzik, hogy ő inkább egy gyakorlatlan, a kormányfői székben egy percet sem töltött fideszesre cserélné le Orbánt. Ez a baloldali logika. Ültess egy 16 éves kormányfői gyakorlattal rendelkező miniszterelnök helyébe egy nyeretlen kétévest, mert az majd biztosan jobban el tudja vinni az ország szekerét, mint egy kipróbált, bevált, tapasztalt motoros, akit ráadásul imádnak az emberek. Krízisben, háborús helyzetben sok mindenre szükség van a kormányzáshoz, de ami mindennél fontosabb, az a bizalom.

Orbán Viktorban pedig mindenkinél jobban bíznak az emberek, s tisztában vannak vele, hogy amit ő tesz, azt a magyarok érdekében teszi. Hitelessége, egyenessége kikezdhetetlen. Orbán még abban a háborús gazdasági krízisben is megőrizte cselekvőképességét, amelyben a hazai baloldal mellett az Európai Unió is teljes erejével ellene van.

Róna szerint Orbán olyan „zsákutcában van, amiből nem tud kijönni.” Azt persze már nem teszi hozzá, ha nincs Orbán, akkor elönti Magyarországot az Unió akarata, ránk telepszik a birodalom, és a magyar jövőnek annyi. Aminek a baloldal a hazai szálláscsinálója.

Róna még az ellenzék köztársaságielnök-jelöltjeként mondta, „Ha nem tudunk kijönni egymással, nincs az a fék, nincs az az ellensúly, ami megmentene minket.” Csak azt felejtette el hangsúlyozni, hogy a itt nincs alku. Itt nem egymásra kell mosolyogni, hanem a választói megbízatást kell végrehajtani. Gyurcsányék ugyanis nem a kormánypártokkal nem jönnek ki, hanem a választókkal. A választók mondják azt nekik, hogy kívül tágasabb. Itt a politika szintjén nincs miről egyeztetni, mert az a választók hátbatámadása lenne.

Ez persze a baloldalon éppúgy nem számít, mint Brüsszelben. De amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig Magyarországon nagyon is számít.

Hiába készülődik Gyurcsány, hiába próbálják az Ujhelyik, a Rónák, a brüsszeliták kiénekelni a sajtot a magyar holló szájából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére