Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok nem kérnek Gyurcsányék moslékjából

Horváth K. József

2021.07.14. 18:00

Imádnivaló, amikor a szocik most éppen a magas infláció miatt bírálják a kormányt. Ezek olyan mindenevők, mint a malacok. Ami eléjük kerül, befalják, csak használjon. Nem a fejlődésükben, mint a jámbor cocáknál, hanem a mérhetetlen hatalomvágyuk kiszolgálásában.

 

Őket az hizlalja leginkább, ha minél rosszabb az embereknek, merthogy annál jobb nekik. Gondolják ők. Abban reménykednek, hogy saját erőfeszítés nélkül is közelebb kerülnek a hatalomhoz. Pedig tudhatnák, ha ők ilyen irányú erőfeszítést tesznek, azzal mindig rontják a helyzetüket. Jót ugyanis még sohasem csináltak.

Nézzük csak az inflációt. Amikor a 2000-es évek második felében Gyurcsány Ferenc vezetésével az MSZP vitézkedett a kormánynál, akkor bizony az őszödi beszédből következő más polgársanyargató megszorítások mellett 7-9 százalékos volt az infláció. Ők pedig most az 5,1 százalékos pénzromlásnál kiáltják a világvégét. Egyben azzal traktálják a közvéleményt, hogy ez mind a kormány bűne és felelőssége, s azt sugallják, ha ők lennének kormányon, ez bizony nem így lenne. Tényleg, mint láttuk: rosszabbul.

A Momentum szerint például „10 éve nem látott infláció van, a kormánynak csak brüsszelezésre, migránsozásra és sorosozásra telik”. A szitaagyú MSZP-nek pedig a következőkkel van képe előrukkolni: „Az embereknek pénzre van szüksége, mert az infláció kieszi a parizert a kifliből. Kieszi a nyugdíjasok csirkefarhátját a pörköltből.” Ugye milyen vicces?

Ehhez képest örömmel hallottam egy ellenzéki tévéadásban, az ATV-n ma reggel Virovácz Pétert, az ING Bank vezető elemzőjét. „Bármelyik országot nézzük, mindenhol azt látjuk, hogy vágtat az infláció. Legyen szó uniós országról vagy az Egyesült Államokról.” Felhívta a figyelmet, hogy az árváltoztatásokat globális folyamatok irányítják. Mindenhol ugyanaz történik. Újranyitottak a gazdaságok, az elmúlt egy-másfél év megtakarításai ráömlöttek az országokra. Ezen belül a szolgáltatókra, az építővállalatokra, a gyártókra. Túlkereslet van, elkezdtek fölszaladni az árak. „Olyan folyamatok zajlanak, amit a gazdaságpolitika nagyon nehezen tudott volna befolyásolni” – hangsúlyozta Virovácz Péter.

Halkan mondom, minden pártnak van gazdaságpolitikai szakértője, azaz minden pártnak rendelkezésére áll a helyes információ. Ők azonban nem ezt használják, hanem a szándékos hazugság eszközéhez nyúlnak. Nem a választópolgárok érdekében kommunikálnak, hanem a saját kicsinyes hatalomvágyuk miatt.

Mit gondolnak, ha a múlt emberei netán ismét hatalomra kerülnének, nem ugyanezt a sportot űznék tovább? A hazudozást, a választók becsapását, Brüsszelt használva paravánnak, le ne lepleződjenek, hogy megint a szakadék szélére tolták az országot. Mint 2006-ban, ahonnan Orbánék húzták vissza.

A malacok mindenevők, de mindig tiszta élelemmé alakítják a moslékot.

Gyurcsány és társai viszont eddig mindig azt bizonyították be, hogy még a tiszta értékeket is ehetetlen moslékká változtatják.

Gyanítom azonban, hogy ebből a józan magyarok köszönik szépen, de nem kérnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére