Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A medve nem játék

888.hu

2015.12.22. 16:03

A cserkészek nem csak sütit árulnak szabadidejükben, hanem medvékkel is harcolnak.

A cserkészek nem csak sütit árulnak szabadidejükben, hanem medvékkel is harcolnak.

New Jerseyben a 69-es számú cserkészcsapat őrsvezetője egy kalapáccsal támadt arra a medvére, amely a barlangjába vonszolta. Christopher Petronino és három fiatalabb cserkész a Spilt Rock tározónál túráztak.

Petronino egy barlang bejáratnál állt, amikor egy medve hirtelen megragadta és behúzta a barlangba. A medve a vállát és a lábait marcangolta, de az őrsvezető hagyta magát. A három őrstag eközben mobilon értesítette a hatóságokat. A diszpécser azt javasolta nekik, ha van náluk étel, akkor használják csalinak, hogy eltereljék a medvét a vezetőjüktől. Ekkor a csapattal tartó kutya is rátámadt a medvére, ami végül elmenekült a közeli erdőbe.

Tudták mit csinálnak”

– nyilatkozta a hatóság vezetője.

Az őrsvezető közel 80 percet töltött összezárva a medvével, majd kiszabadult. A rátámadó állatot többször fejbe vágta egy nála lévő hegymászó kalapáccsal, illetve ő utasította társait, hogy hívjanak segítséget.  Az 50 éves Petronino elmondása szerint már évtizedek óta látogatta a barlangot és még soha nem találkozott medvével.

A szakértők szerint az állat azt a területet védte, ahol téli álmát töltötte, de a barlang körül áramló meleg víz miatt a szokásosnál kevésbé volt mély az álma. A hatóságok sem tartják emberre veszélyesnek a medvét, ezért nem próbálják meg levadászni. De a helyi rendőrség szerint a cserkészek példája is bizonyítja, hogy veszélyes túlzottan mélyre hatolni az erdőbe, amit a medvék uralnak.

(Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére