Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A sivalkodás ellenére gyakori vendég az orosz elnök az európai fővárosokban

Sümeghi Lóránt

2019.10.30. 10:48

A honi és nemzetközi liberális felebarátaink előszeretettel sivalkodnak akkor, amikor Vlagyimir Putyin a hazánkba látogat. Csupán azt felejtik el, hogy az orosz elnök igencsak gyakran vendégeskedik a többi nyugati országban is, amelyről nem hajlandóak tudomást venni.

Ferenc pápa, Donald Trump, Emmanuel Macron, Angela Merkel, Giuseppe Conte – és még lehetne folytatni a sort, akár csak az elmúlt hónapok diplomáciai naptárát fellapozva. Mint ugyanis az megszokott – a hazai balliberális médiában viszont riadalmat kelt –, a „szabad világ” vezetői rendszeresen folytatnak kétoldalú megbeszéléseket az orosz elnökkel – írja a Magyar Nemzet. Vlagyimir Putyin ma pedig Budapest vendége lesz, és Orbán Viktor kormányfővel tárgyal.

Fotó: 888

A lapnak egy, a magyar–orosz egyeztetésekben részt vett külügyi illetékes úgy nyilatkozott:

mindez nem érinti hazánk NATO-elkötelezettségét és azt sem, hogy fenntartásai dacára igazodik az EU politikájához is.

A szokásos gazdasági témák – így a gázszállítási szerződések vagy a paksi atomerőmű bővítése – mellett világpolitikai kérdések is terítékre kerülnek. Kifejezetten a magyar–orosz csúcshoz igazítva hívtak Budapestre olyan egyházi vezetőket, akik a világ üldözött keresztény közösségeit képviselik, és akiket tegnap fogadott Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter egy másik, szintén tegnapi tájékoztatón elmondta: hazánk és Oroszország között átláthatóan, a magyar gazdaság és vállalatok érdekeinek megfelelően fejlődnek a gazdasági kapcsolatok. Hozzátette, Európa és Oroszország kapcsolatát csak a nyilvánosság előtt uralják viták, a háttérben a Nyugat szoros együttműködést alakított ki Moszkvával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére