Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Agatha Christie Gyurcsánynak, Karácsonynak, MZP-nek: „Menjenek a pokolba”

Horváth K. József

2022.01.22. 17:00

Karácsony Gergely az ATV-ben elárulta, hogy inkább arra szavazna, hogy nem lesz népszavazás Fudan ügyben. Egyszerűen azért – tesszük hozzá –, mert későn adták le a támogató aláírásokat. A főpolgármester mégis a Fideszt támadja, mondván, ha a választási szervek csipkedik magukat, akkor ki lehet írni április 3-ára a baloldal kezdeményezését is.

Lám, itt egy újabb rendkívül lehetőség, hogy Karácsony saját bénázásuk miatt, és önnön hazugsága ellenére nyomassa a kormányellenes, hergelő propagandát. A baj csak az, hogy a Politican Capital baloldali elemző központ szerint is kifutott az időből az ellenzék, ezért nem lesz népszavazás a Fudanról április 3-án. Tizenegy pontban foglalták össze, hogy a törvény szerint akár októberig is elhúzódhat a kiírás napja. Ám ha csak 1-1 napot töltenek az állami szervek például az aláírások ellenőrzésével és a többi hivatalos eljárási rend követésével, akkor sem volna lehetőség április 3-ra kitűzni a népszavazást. Tehát a bukta egyértelmű, a baloldal mégis úgy tesz, mintha az aláírások gyűjtése teljes sikert jelentett volna számára.

Még az összegyűlt 235 ezer aláírást is képesek megszorozni kettővel, lévén két kérdésre kellene szavazniuk a voksolóknak, de az, hogy 470 ezret harsognak, az semmit nem jelent. Nem annyian vettek részt ugyanis az aláírásokon, hanem csak 235 ezren. Tehát a nagyobb szám mantrázása szintén a megtévesztés eszköze, hogy a közvélemény ebből azt olvassa ki, milyen erős a baloldal. Ennek érzékeltetésére csak annyit, hogy a Fidesz-KDNP 2007-ben a szociális referendum kiírására 300 ezer aláírást gyűjtött össze – méghozzá mindössze 48 óra alatt. Arról nem beszélve, hogy ez a 235 ezer aláírás sem biztos, hogy elegendő érvényes szignót tartalmaz. Emlékezhetünk a szocialista Gőgös Zoltánék 2016-os népszavazási kezdeményezésére az állami földek eladásával kapcsolatban, amikor közel ennyi aláírást gyűjtöttek össze, mint most, de 44 ezer hibás volt köztük, így nem hitelesítette a Nemzeti Választási Iroda és a referendum ezzel elbukott.

Mindezek ellenére Karácsony Gergely nem száll le a kormány ellenni hergelés döglött lováról. Miközben kijelenti, hogy nem szeretne szakmai érveket kétségbe vonni, nyomatékosítja azt az állítását is, hogy a parlament és a köztársasági elnök dönthet úgy, hogy hamarabb kiírja a népszavazást.

Maga a baloldali elemzőcég állítja ennek az ellenkezőjét, Karácsony Gergely pedig inkább arra szavazna, hogy nem lesz népszavazás, ám valószínűleg – jobb alapanyag híján – a kampányban jónak ítélik ezzel is támadni a kormányt. Az nem számít, hogy az egész hazugság, hogy Szabó Tímea fideszes suskus láttat a háttérben. Tudomásul kell venni, hogy ez a hajó elment.

Már Karácsony Gergely is húzza a hátsóját, mert jól tudja, hogy lekésték a maguk számára megjelölt időpontot. Január 6-án az ATV-ben azt mondta: „Mindenképpen megleszünk azon határidőn belül, amikor még közjogilag kiírható a népszavazás.

Műsorvezető: Ez melyik nap? Január 15.?

Azt hiszem nagyjából igen.”

Tegnap pedig azzal mentegetőzött ugyanott, hogy „Én biztos, hogy nem mondtam dátumot.” Azaz a balhét vigye el valaki más, nehogy már Karácsony ragadjon a kudarc, mint szamáron a fül.

A lényeg, hogy a baloldal hazudozásainak történelme van. Gyurcsány Őszödön be is vallotta, Márki-Zay mindenben tartja is magát a Böszme által képviselt politikához és magatartáshoz. Karácsony esetében pedig – mások mellett– a Városháza-ügy mutatja meg leginkább, hogy számukra a hazudozás az elsőszámú politikai eszköz a hatalom megszerzése érdekében.

Akkor már csak az a kérdés, hogy miért kell egyáltalán a hazugságban fürdő baloldal leszerepelt, 2010 előttről visszatérni akaró képviselőire szavazni április 3-án? Agatha Christie erre ezt mondja: „Milyen bolondok is azok, akik letérnek az egyenes útról. Tiszta lelkiismeret: ez a legfontosabb az életben. Ha ez megvan, az ember az egész világgal szembenézhet, és bárkinek, aki az életébe bele akar avatkozni, szemébe vághatja, hogy „Menjen a pokolba!„.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére