Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig pár száz fõ volt kíváncsi az újabb "kormánybuktató" megmozdulásra

Nagy Gábor

2017.06.19. 15:28

Hallott valaki a vasárnapi kormányellenes tüntetésrõl? Nem sokan! Pedig a múlt héten hatalmas csinnadrattával jelentették be, hogy a Március 15. térre "Itt van a tettek ideje!" címmel szerveznek megmozdulást, amelyre minden olyan európai értékeket valló állampolgárt várnak, akinek tele lett a hócipõje a kormánnyal.

A múlt héten már írtunk róla, hogy a civilek valódi átláthatóságát biztosító törvénytervezet parlamenti elfogadása után a civil társadalom elenyésző része vasárnapra megmozdulást szervezett.

A nyíltan kormányellenes vasárnapi akcióról mindent elmond, hogy pár száz fő vett részt a demonstráción.

A legnagyobb izgalmat is csak az jelentette, hogy a volt LMP-s Vágó Gábor beszéde alatt egy szakállas férfi megafonnal azt üvöltözte: miért hagyták, hogy hat évvel ezelőtt alkotmányos puccsot hajtsanak végre Magyarországon.

A tüntetés annyiban azért mégiscsak rejtett magában "unikumot", hogy a szervezők most már négy különböző csoportot (politikai, szabad sajtó, érdekérvényesítés, kiszolgáltatottság elleni) is létrehoztak, mivel úgy tartják: elég volt a tüntetésekből és a tettek mezejére kell lépni.

Bár ennek a sikerességét is jól mutatja, hogy egy nappal később két szervező, Törley Katalin és Vágó Gábor úgy beszélt a Klubrádióban a demonstráció "eredményeiről", hogy abban mondanivalót nagyítóval sem találtunk. A jövőbeni akcióterveik ugyanis egytől egyig megegyeznek a korábbi, nagyívű megmozdulásokkal: magyarán a semmivel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére