Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Anonymus – A Névtelen diadala

Galsai Dániel

2021.12.09. 16:50

Őszintén megvallva nem szívesen lennék mostanában a 444 vagy a 24.hu hírlapírója. Jó, jó, eleddig sem vágytam efféle szakmai kihívásra, de a friss helyzetben ezt kimondottan büntetésnek érezném.

 

Mert mostan az van, hogy a híres-hírhedt Anonymus kimondta azt az évtizedek óta egyes körök által körbedédelgetett „független” médiáról és baloldali politológusi-értelmiségi bandériumról, amit amúgy mindig is tudtunk. Ami még nagyobb kulimász, hogy ezeket a meghökkentő evidenciákat (minő jellemző látszatellentmondás ez!) nem a rejtélyes álarcos ember mondta, még csak nem is mi a barikád túlsó oldaláról. Hanem maga Gansperger Gyula, akit Bajnai Gordon nevezett „régi harcostársának”! „Különböző, hatalmas költségvetéssel működő külföldi ernyőszervezetek telepednek meg Magyarországon, amelyek konferenciákat szerveznek, kiadványokat készítenek, s ezek örvén PÉNZELNEK MEGANNYI, A MAGYAR BALOLDALI MÉDIÁBAN MAGÁT SZAKEMBERKÉNT BEMUTATÓ SZEMÉLYT, POLITOLÓGUST.” És ezután kerül elő példaképpen a 444.hu, Uj Péter, Kéri László... És – ha már lúd, legyen kövér – a „Soros-birodalom” kifejezés is. Hangfelvételen, koherens mondatokban, vitathatatlanul, amúgy mellékesen, a Városháza elsefteléséről szóló polémia oldalvizén.

Tudtuk, persze, hogy tudtuk. És ők is tudták, hogy mi tudjuk. De tántoríthatatlanul bíztak a belpesti értelmiség által 30 esztendeje feléjük tartott véleményernyőben, abban, hogy úgyis ezt csak mi mondjuk, az igazság esőcseppjei majd leperegnek ennek az ernyőnek a külsején. Abban, hogy ez időtlen időkig így marad majd, ők örökkön legyintgethetnek majd mindenféle „frusztrált jobboldali konteókon”, míg a világ, és még két nap... Nem így lett.

Szoktam mondani, hogy a magyar sajtó egy kis falu. Mindenki, aki valamelyest is számít, ismer mindenkit, de legalábbis tudja, hogy hol áll, és merre tart. Ez után a brutális lelepleződés után – legalábbis bízom benne – egy kicsit minden másképpen lesz.

Mert szögezzük le: nem az a legnagyobb baj, hogy ők véresen elfogultak. Nekünk is vannak szilárd elveink, még ha érzésem szerint lényegesen tisztábbak és nemzetibbek is az övéknél. A fő gond az, hogy három évtizedig hazudták magukat függetlennek, mindezt ráadásul jórészt külföldi pénzből, külföldi érdekekért. És ennek örvén bélyegeztek minket s egyszersmind az ország többségét dilettánsnak, bértollnoknak, szélsőjobbosnak, antiszemitának.

Mi lesz most? Pontosan nem tudhatom. Kéri László nyilván bemegy még néhányszor az ATV-be, és elmondja, hogy a jobboldali kormánynak vége, ami ezek után enyhén röhejes lesz... A 444-en november 19-e óta egy büdös szó sem esik Anonymusról... A fiúk-lányok ülnek a redakcióban vagy a romkocsma asztalánál, és csak vakarják a buksijukat. Mi legyen most?

Sosem gondolták volna, hogy egy Névtelen vet véget öröknek hitt szellemi-morális országlásuknak!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére