Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ATV-vitában fontosabb Orbánt megbuktatni, mint jót tenni a magyarokkal

Horváth K. József

2022.11.01. 13:50

A gyűlölet mögött kiosztott és bezsebelt sérelmek sora tekergőzik – mondja Elena Ferrante. Az olasz írónő bölcsessége arról jutott eszembe, hogy tátott szájjal néztem az ATV-ben A nap híre című műsor legutóbbi beszélgetését, amelyben az ársapkákról volt szó. Ami gyűlölködés ott tekergett, az párját ritkította.

 

A tátott száj azért volt kérem szépen, mert egyáltalán nem rossz dologról volt szó, hanem arról, amit Orbán Viktor a napokban bejelentett. Arról, hogy a meglévő hat alapvető élelmiszer mellett továbbiakra is kiterjesztik az ársapkát, hogy a háborús infláció közepette a kormány könnyítsen az emberek dolgán. Kevesebbet kelljen fizetni továbbá árucikkekért, mint eddig.

Igaz, a meghívott beszélgetőtársakban volt bezsebelt sérelem bőven, de hát azért elméletileg senki nem lehet saját maga ellensége azok után, hogy a kormány könnyíteni akar az emberek mindennapjain. Ők meg lényegében azt mondják, hogy ez hülyeség, ne könnyítsen.

 

Lattmann Tamás alkotmányjogász, aki magát nem is olyan régen még az MSZP miniszterelnök-jelöltjének is el tudta volna képzelni, mire illetékes helyről mutattak neki egy érett, nagy fügét arra a kérdésre, hogy az „Ársapkák használnak-e vagy ártanak?”, határozottan kijelentette: „Szerintem ártanak”. Tehát ez a szociálisan magát érzékenynek mutató nagyszerűség, aki a kormányrúdhoz is készült anno, úgy gondolja, hogy az emberek jobban örülnek, ha valamiért – legyen az élelmiszer, üzemanyag vagy éppen kamat – többet kell fizetni, mintha kevesebbet. Besenyő Pista bácsi persze azonnal feltenné a kötelező kérdést, hogy normális-e ez az ember, de mi most ettől tartózkodunk. Az olvasó zöme úgyis kimondta már helyettünk is a helyes választ.

 

Aztán jött Sermer Ádám „igazsága”, aki az úgynevezett Liberálisok képviseletében osztotta az észt. Bezsebelt sérelmei között pedig megemlíthetjük, politikai nézeteire olyan csekély a fogadókészség, hogy még Liberális Pártként sem képes megjelenni a nyilvánosság előtt. Ott kucorognak a gödör alján az SZDSZ-es nagybácsival, ahova a politika lökte őket, mert senkinek nem kellenek. Ő azzal járult hozzá a közös gyűlölködéshez, hogy kijelentette:
„Ez a kormány és ennek élén senki nem érti az alapvető közgazdasági mechanizmusokat.” Az az ember szólja le a kormány közgazdászait, aki mögül már szinte a portás is elpucolt, nemhogy saját szakemberekkel legyen képes konzultálni egy-egy szakmai ügyben.

 

És akkor következett a Gólem Színház rendezője, Burgula András, aki úgy járult hozzá a gyűlölködő hangulat hevítéséhez, hogy minden alap, minden érv nélkül kijelentette, hogy nem hiszi el, hogy a kormány minden családnak havonta 181 ezer forinttal járul hozzá rezsiszámlája kifizetéséhez. Puff neki! Erre varrjanak gombot. Borgula nem hiszi. Na és akkor mi van? Ettől még tény.

 

Mindezen gyűlölködéshez a gondosan kiválasztott balos, de magát jobboldalinak tartó szakértő, Bod Péter Ákos helyzetelemzése adta meg az alapot. Elismerte ugyan, hogy az „ársapkák rövid távon megfogják az árat, de rontják a gazdasági klímát”. Ami szerinte rosszabb, mintha az emberek olcsóbban tudnak vásárolni. Sőt, az egykor Orbán által még miniszterelnök-jelöltnek is fölkért Bod Péter Ákos még azt is elismerte, hogy a nyugati megoldások, ahol ráengedték a gazdaságra az inflációt, gyorsabb árnövekedést eredményezett, de az infláció majd hamarabb lefut. Egyszer. Valamikor. Hamarabb. És addig? Fizessék a magas árat.

 

Köszönet Bod Péter Ákosnak és a hétfő esti műsor hergelőbrigádjának, hogy ennyire a „szívükön viselik” a magyar emberek életminőségét.

Ezúttal is kiderült, hogy ők semmi másban nem érdekeltek, csak Orbán Viktor bukásában. Ha ehhez az embereket hergelni, megélhetésüket nehezíteni kell, abban ők szíves-örömest partnerek.

Önök szerint véletlen lehet, hogy eme mizantróp emberek sorra zsebelik be sérelmeiket, szenvedik el kudarcaikat?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére