Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az év szava: a Soros-terv

888.hu

2017.12.14. 08:58

Az Európai Unió által alapított Euronews szerint Magyarországon az év szava a Soros-terv. Másik 11 országot is megvizsgáltak, lássuk az eredményeket.

Portugália

Incêndios – erdőtüzek. Portugáliában idén több mint száz ember vesztette életét, és négyszázezer hektárnyi terület égett le az erdőtüzekben.

Spanyolország

Cataluña – Katalónia. A spanyol oldal követői a brexit, a népszavazás és a függetlenség szavakat is javasolták, de a politikai krízisre való utalásként a legtöbben a Katalónia szót tartották az év szavának.

Franciaország

Incertitude – bizonytalanság. A lap francia kollégái szerint ez a szó adja vissza a legjobban, hogy az elmúlt 12 hónapban az újságírás napirendje és a híradások mennyire kiszámíthatatlanná váltak.

Németország

Jamaika – Jamaica. A német választások után úgy nézett ki, hogy létrejöhet a kereszténydemokrata-liberális-zöld koalíció, amely a három pártot jelképező színek miatt (fekete, sárga, zöld) kapta a nevet, hiszen ez a három szín szerepel a jamaicai zászlóban. Nem sikerült megegyezniük, ezért Angela Merkel pártja most a Martin Schulz vezette szociáldemokratákkal egyeztet.

Angol csapat

Covfefe – Trump elhíresült twitteres elírását választották az év szavának. Akkoriban sok találgatás ment arról, hogy vajon mit jelenthet a szó.

Arab csapat

Mohammed Bin Salman. A szaúdi koronahercegre megosztó politikaformálóként tekintenek

Oroszország

Tartsanak ki. Medvegyevtől való az idézet, aki azt mondta, hogy "Nincs pénz, de tartsanak ki", mikor egy nő a Krím-félszigetről a nyugdíjáról kérdezte.

Törökország

Mülteci – menekült. A Törökországból Görögországba menekülők, és Törökország EU-val való, a menekültekről szóló megállapodása miatt.

Magyarország

Soros-terv. A magyar Facebook-felhasználók többsége szerint a Soros-terv az év szava. A magyar kormány az év jelentős részében Soros Györgyre, és az EU intézményei által végrehajtott tervre építették a kommunikációjukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére