Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az izraeli sajtó Orbánt hozza címlapon

Bokor Gábor

2017.07.18. 17:58

A zsidó állam összes fontosabb lapja kiemelten foglalkozik azzal, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök három napig Budapesten tárgyal a vezetõ magyar politikusokkal.

A legnagyobb izraeli lapok vezető hírként kezelték a mai Orbán-Netanjahu találkozót.

A Times of Israel ezzel a címlappal jelent meg:

A lap külön megjegyzi, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett meg az antiszemitizmussal szemben, hiszen Magyarországnak felelőssége volt abban, hogy a második világháború alatt több százezer magyar zsidót deportáltak. A lap elismerően írt Orbán Viktor azon kijelentéséről, miszerint a magyar kormány a jövőben is mindent megtesz a zsidók védelmében. A lap szerint Benjamin Netanjahu nagyon elégedett volt a találkozóval kapcsolatban, és egyértelművé vált számára, hogy a Soros Györgyről készült plakátok nem antiszemita indíttatásúak.

A lassan száz éve rendszeresen megjelenő Haaretz is vezető hírként foglalkozott a két kormányfő találkozójával.

A Haaretz is kiemelten foglalkozott azzal, hogy a magyar baloldal előszedte az antiszemitakártyát, azonban tényszerűen megállapították, hogy a találkozón ezt sikerült megbeszélni és Netanjahu miniszterelnöknek is egyértelmű lett, hogy ennek semmilyen alapja nincs. A lap azt is megemlítette, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter telefonon beszélt Jószif Amrani budapesti nagykövettel, akivel szintén sikerült közös nevezőre jutni.

A The Jerusalem Post is a címlapon foglalkozott a találkozóval:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére