Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az üresen kongó Európai Parlament csak Juncker sírásától volt hangos

888.hu

2017.07.04. 16:58

Nyár van, valószínûleg ilyenkor az Európa Parlamentben dolgozó politikusok is szabadságon vannak. Emiatt fakadt ki Jean Claude-Juncker, aki nevetségesnek nevezte az intézményt és a képviselõket is.

A történetben az a szomorú, hogy ez az Unió egyetlen intézménye, ahova mi, európai polgárok képviselőket választhatunk, de nem az egyetlen, amely döntéseket hoz, esetenként bíráskodik más tagállamok felett. Már csak emiatt is lehet egy olyan érzése az embereknek, hogy ez az egész egy nagy cirkusz, ám ez inkább szomorú, mintsem mulatságos.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden, a Parlament strasbourgi ülésén nevetségesnek nevezte az európai törvényhozókat:

Nevetségesek vagytok. (...) A tény, hogy nagyjából 30 képviselő van jelen az ülésen, megmutatja, hogy a parlament nem fontos. Az Európai Parlament nevetséges, rendkívül nevetséges.

– ismerte be.

Az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani emlékeztette Junckert, hogy nem a Bizottság irányítja a Parlamentet, hanem fordítva, ezért mutasson nagyobb tiszteletet.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére