Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Balázs Péter ledobatná Orbánnal a gazdasági atombombát Magyarországra

Horváth K. József

2022.06.17. 14:00

Nem tudni, miért volt fontos a szocialista Balázs Péter volt külügyminiszternek és egykori uniós biztosnak Orbán Viktorba beleszállni úgy, hogy nagy elhatározása közepette képtelen volt igazat mondani.

 

Leginkább azt a miniszterelnöki kijelentést akarta valótlannak beállítani, hogy Magyarország a békét akarja finanszírozni, ellentétben az Európai Unióval.

Mindebből Balázs szerint azt kellene kikövetkeztetni, hogy az Európai Unió – amely rengeteg pénzzel, fegyverrel, Zelenszkij széleskörű politika támogatásával áll ki Ukrajna mellett – a békét támogatja, mígnem Orbán a háborút.

Szó szerint azt mondja Balázs, hogy „Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna. Hatalmas csúsztatások hangzanak el tőle, s mind kommunikációs produktum. Most ugyan kimondta az unió nevét – hiszen általában Brüsszelt emlegeti –, de annak, amit állít, pontosan az ellenkezője igaz. Az Európai Unió – mint közösség és a tagállamok többségének szintjén is – az utóbbi hónapokban hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy ne finanszírozzák Putyin háborúját Ukrajnában. A nemrég elfogadott hatodik szankciós csomag az olajembargót is bevezette, egyedül Orbán Viktor kérte, hogy hadd finanszírozhassa tovább Putyin háborúját.” – nyilatkozta a hirklikk.hu-nak adott interjújában.

 

Szóval az a helyzet, hogy Balázs Péter, miközben Orbánt akarja lejáratni, aközben képtelen olyan állításra, amelyben ne mondana ellent saját magának. Ugye leszögezi: „Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna.”

Azt a jóindulattal nehezen vádolható Balázs Péter persze nem meri kimondani, ami állításából következik, hogy Orbán hazudik. Pontosan tudja ugyanis, hogy nem hazudik, hanem igazat mond. Ezt éppen a második mondatával igazolja, amelyben már csak csúsztatásról beszél. És éppen azért beszél csúsztatásról, hogy be tudja hozni a szövegébe azt a vádat, amit Brüsszel mantráz folyamatosan, hogy Magyarország kivételével minden uniós tagállam támogatta a hatodik szankciós csomagot, vagyis az olajembargót Oroszországgal szemben. A legvisszataszítóbb hazugság annak kimondása, hogy ezt azért tette Orbán, hogy támogathassa Putyin háborúját.

Ilyen aljasságot csak egy – mai kifejezéssel – neomarxista, egyszerűbben: kommunista mondhat, akiről Szolzsenyicin azt mondja, hogy „Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

 

Szóval Balázs Péter arcán ott a vastag bőr, mert pontosan tudja, hogy Magyarország nem Putyin háborúját akarja finanszírozni, ahogy az egér sem képes az elefánt eltartására.

Arról van szó, ha hazánkba nem jön orosz kőolaj, akkor összeomlik a gazdaság, tönkremegy az ország, hatalmas munkanélküliség sújtja a magyarokat.

Magyarország egyszerű nincs döntési helyzetben atekintetben, hogy vesz-e orosz kőolajat vagy sem. Nem Putyinnak akar Orbán a kedvében járni, hanem a magyar gazdaságot akarja életben tartani. Nincs ugyanis olyan állam- vagy kormányfő, aki gazdasági atombombát le akarná dobni saját országára. Pedig úgy fest, Balázs szerint ezek szerint Orbánnak ezt kéne tenni.

Balázs Péter kommunista lelkülete nem engedte az interjúban elmondani azt sem, hogy Szlovákia és Csehország ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetben van az orosz kőolajimporttal szemben, mint Magyarország, de vezetőik az EU-csúcson nem emeltek szót saját országuk védelmében, csak sunnyogtak, hogy ne kelljen Brüsszelnek ellent mondaniuk, miközben bíztak Orbán Viktorban, hogy kikaparja nekik is a gesztenyét.

Ki is kaparta, de láthatjuk, a valóság szemernyit sem zavarja Balázs Pétert.

 

Neki is az a vágya, mint az unió mainsteam politikusainak, meg a Gyurcsány vezette baloldalnak, amelyet az ilyen émelyítően alávaló nyilatkozatok is támogatnak, hogy az orosz olajembargó által kiváltandó nagy gazdasági krízis Magyarországon sodorja el Orbán Viktort. Jöjjön a gazdasági káosz, hogy aztán Gyurcsányék – Soros és Brüsszel támogatásával – átvehessék az ország vezetését. Mert választáson őket a magyarok soha nem emelnék kormányra.

Láttuk, Brüsszel végül meghajolt Orbán cáfolhatatlan érvei előtt. Ahogy a kormányfő az EP képviselőknek írt levelében fogalmazott:
„Európa érdekében is fenntartom Magyarország jogát arra, hogy a józan ésszel szembemenő, a magyar és európai családok elszegényedésével fenyegető javaslatokkal szemben őszinte beszéddel és higgadt érvekkel fellépjek. Biztos vagyok abban, hogy ebben a törekvésemben Önök között is egyre több partnerre találok. Ez nemcsak Magyarország, hanem Európa érdeke is.”

Balázs Péter azonban képtelen az emberközpontú valóságot tudomásul venni. Valószínűleg azért,
„mert a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére