Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali recept: Róna Péter is csak hazugságokkal lenne képes államfő lenni!

Horváth K. József

2022.03.06. 17:20

A jelek arra utalnak, hogy Róna Péter, a baloldal államfőjelöltje mindenáron rá akar szolgálni újólag arra a minősítésre, amelyet Király Júlia, Márki-Zay baloldali gazdasági tanácsadója mondott róla, miszerint ő egy „huncut pici gazember.”

 

Tudjuk jól, Róna államfőjelölti ténykedése annyira korlátozódik, hogy március 10-én 15 perces beszédet mondhat a parlamentben Novák Katalin köztársasági elnökké választása előtt.

Ennek mintegy felvezetőjének szánhatta azt a minapi ATV-s nyilatkozatot, amelyben kijelentette: „Ide EU-s pénzek, amíg Orbán kormányon van, nem fognak jönni. Ezen nincs mit vitatkozni, nincs mit elmélkedni, ez így van.” Ez a kedves ember úgy nyilatkozik, mintha egyszemélyben ő lenne az Európai Tanács, amelynek esetleg joga lenne ilyen nyilatkozatokat tenni. De ilyet az a testület sem tesz, mert tisztában van vele, hogy ez nyilvánvalóan szélsőségesen túlzó, valótlan állítás lenne.

 

Talán nem véletlenül mondta Rónáról Simor András, a Gyurcsány-éra jegybankelnöke. „Véleményem szerint egy teljesen erkölcstelen figura.”
Illetve Békesi László korábbi szocialista pénzügyminiszter, hogy „Róna egy ellentmondásos, gátlástalanul törtető figura.”

Mindezt ugye nem a jobboldal mondta a „figuráról”, hanem kivétel nélkül azon baloldal képviselői, amely konszenzussal köztársaságielnök-jelöltnek állított egy ilyen embert.

 

Róna állítólag egy EU-s vezetővel beszélt, akit nem nevezett meg, s tőle tudja, hogy se a helyreállítási alap, se az uniós költségvetési pénzek nem érkeznek Magyarországra, amíg nem lesz változás a vezetésben.

A Miniszterelnökség Róna nyilatkozatára a következő reakciót tette: „Alaptalan és valótlan állítások, amit Róna Péter mond. Róna Péter hazug kijelentéseivel ellentétben a tárgyalások folyamatosak, csak ezen a héten két hivatalos egyeztetés volt a Bizottsággal, az egyik a következő hétéves uniós ciklusról, a másik Magyarország Helyreállítási Tervéről.”

 

A Miniszterelnökség részéről arra, hogy a 2021-től induló EU-s hétéves büdzséből érkeznek-e a Magyarországnak járó uniós források, azt válaszolták: „A már futó programokra folyamatosan utal a Bizottság. A V4 országok közül Magyarország vezeti a lehívási rangsort, ami pontosan mutatja a magyar uniós programok megfelelőségét és a források szabályos felhasználását” – írta válaszában a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

 

Róna az interjúban a háborúval kapcsolatban továbbá leszögezte: „Vagy beállunk az Európai Unió fősodrába és úgy viselkedünk, mint a másik 26 tagország, ugyanazt a politikát folytatjuk Oroszországgal szemben, vagy fel is út, le is út.”

Hát kérem, ez a meztelen igazság. Ilyen államfőjelöltet képes delegálni a baloldal. Róna nem pusztán valótlanságokat mond, de nyilvánvalóan neki sokkal fontosabb, ami az Unió általa vélelmezett álláspontja, mint az, amit a magyarok akarnak. A magyarok elsöprő többsége pedig egyértelműen az Orbán Viktor által képviselt politika mellett áll ki, amely a haza biztonságáról, a háborúból való kimaradásról szól, s arról, amiről a választásokkal egyetemben népszavazáson határoznak a magyarok: gyermekeink megvédéséről az LMBTQ-propagandával szemben.

 

Világosan kiderült: Rónának ezek az ember- és nemzetközpontú szempontok nem számítanak, ahogy a megbízóinak, a baloldalnak sem. Csak a hatalom kell neki, minden áron.

Kedves Olvasó, őszintén: tényleg csak „huncut pici gazember” lenne Róna Péter?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére