Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Benzin: 900 forint? Orbán fügét mutatott Brüsszelnek és a szekértoló Donáth Annának

Horváth K. József

2022.06.10. 16:00

A sokmilliós havi fizetése mellett Donáth Anna momentumos EP képviselő beül az ATV stúdiójába, s képes arról érvelni, hogy Magyarországon ne 480 forint legyen a benzin, a gázolja ára, hanem 8–900 forint.

 

Ilyenkor persze a néző csuklik egy nagyot, ami a lényegen azonban egyáltalán nem változtat. Donáth érvelésén a hatalmas választási fiaskó lényegében csak annyit módosított, hogy igyekszik kedvesen, mosolyogva elfogadtatni a haláli rosszat a magyarokkal. Mintha ő nem tudná pontosan: jobb 320-420 forinttal kevesebbet fizetni egy liter üzemanyagért, mint ennyivel többet. Persze, a sokmilliós havi fixből mindegy, de a magyar és a környező országok polgárainak jövedelméből egyáltalán nem. Nem véletlenül álltak kígyózó sorok a magyar benzinkutak előtt, amikor még a külföldi rendszámú autók tulajdonosai is annyiért tankolhattak, mint a magyarok. Kitéve a magyar üzemanyag-ellátó rendszert az összeomlásnak, annak, hogy ne lehessen biztonságosan tankolni, miatta viszont Orbánra annál inkább lehessen mutogatni, hogy még arra is képtelen, hogy az üzemanyag ellátást megoldja Magyarországon.

Az, hogy háború van, ami nehezíti a körülményeket, el sem hagyta Donáth száját. Úgy beszélt, mintha ugyanúgy élnének a magyarok ma is, mintha több mint száz nappal a háború kitörése előtt élnének.

A csizma úgy került az asztalra, hogy Thierry Breton uniós ipari biztos levelet írt Palkovics László technológiai és ipari miniszternek, melyben a megkülönböztető magyarországi üzemanyagár-rendszer felfüggesztését kéri. Palkovics azt válaszolta: „A benzinár emelkedését a háború okozza. Háborús helyzetben a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja.”

Itt pontot is tehetnénk az ügy végére. Csakhogy a dolog cifrább legyen, Brüsszel még kötelezettségszegési eljárást is kilátásba helyezett ellenünk. Nem mintha ebbe belesántulnánk, sok ilyen macerát kivédett már Orbán Viktor pusztán azzal, hogy bátran ki mert állni a magyar érdekek mellett, hogy nem tért el az írott jog és az aktuális körülmények alkotta nyilvánvaló feltételrendszertől. Donáth Anna nyilatkozatából kiderül, ha az ellenzék lenne hatalmon, akkor már régen elfogadta volna az olajembargót, s benzinárak az egekben lennének, térde esne a gazdasággal, óriásivá válna a munkanélküliség. Donáth Anna ezt minden lehetséges fórumon megszavazta volna, ahogy az ellenzék többi tagja is Gyurcsány Ferenc vezetésével.

De nézzük, a külföldi rendszámmal tankolók elzárását a magyaroknak járó kedvezményből hogyan interpretálta a Momentum volt elnöke, EP képviselője.
„Egyáltalán nem azzal van problémája az Európai Uniónak, hogy a magyarok olcsóbban vehetnek benzint. Az Európai Uniónak egy dologgal van problémája, a kettős mércével. Hogy hirtelen most úgy változtattak a szabályokon, hogy az EU-s állampolgároknak többet kell fizetniük, mint a magyar állampolgároknak és ez az európai jog szerint nem így működnek.”
Majd még két árulkodó gondolat a kismamától: „Nem szól másról, mint hogy kicsit trollkodjanak az európai szintéren a magyar kormány részéről, eltereljék a figyelmet fontosabb dolgokról.”
Illetve: „Ha őszinték akarunk lenni, akkor olyan hú, de nagyot nem nyerünk azon, hogy az a pár ezer autó, amely külföldi rendszámmal tankol, az most nem tankolhat.”

Ha valaki itt trollkodni, félrevezetni, kettős mércézni akar, az nem a magyar kormány, hanem személyesen Donáth Anna, aki mondatait megint Brüsszel mellett, s még véletlenül sem a magyarok érdekében fogalmazza meg.

A háború, mint különleges körülmény föl sem merül nála, pedig tisztában van vele, hogy ez milyen széles körűen befolyásolja a magyar gazdaság működését, a magyarok életszínvonalát. Elég csak a háború miatti magas inflációra gondolni.

A miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában azt mondta, rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség, ezt Brüsszelnek is meg kell értenie. Magyarán ismét észérvekkel előrukkolva fügét mutatott az Uniónak, s az elnyomó politikáját Magyarországon képviselő Donáth Annánk, a magyarok érdekében.

Talán egyszer majd a bolsevista Brüsszelben is rájönnek, hogy az emberek akarata nélkül nem lehet eredményesen politizálni. Addig azonban hagyjanak bennünket békén. Lehet ugyan ezeket az észszerűtlen hatalomgyakorlási módszereket folytatni, de aztán mindig kiderül, hogy ki nevet a végén.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére