Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bill Gates nem szívbajos

Sümeghi Lóránt

2016.03.19. 21:58

A Mircrosoft tulajdonosának lesz mit kimagyaráznia, miután a tulajdonában lévõ XBox egyik rendezvényén iskolásoknak öltözött, miniszoknyás táncos lányok lepték el az egybegyûlteket.

A Mircrosoft tulajdonosának lesz mit kimagyaráznia, miután a tulajdonában lévő XBox egyik rendezvényén iskolásoknak öltözött, miniszoknyás táncos lányok lepték el az egybegyűlteket.

A rendezvény után több női vendég is hivatalosan panaszt tett, miszerint az XBox megalázta a női nemet, továbbá szexizmussal vádolták a rendezvény megszervezőit. Névtelenül nyilatkozók szerint a felsőbb vezetői körök hírhedtek a Microsoftnál arról, hogy lengén öltözött nőkkel próbálják feldobni bemutatóikat.

Az eset kapcsán több, híres női programozó is felszólalt, akik egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy a Microsoft típusú cégek még inkább elmélyítik a nők és a férfiak közötti szexuális alárendeltséget. Elmondásuk szerint a videojátékok világában eleve rettenetesen sztereotip női ábrázolásokkal lehet csak találkozni, amely ellen ők elhivatottan küzdenek. Érdekes módon nem minden férfi élvezte azért a performanszot. Az XBox marketing igazgatója úgy fogalmazott:

rettenetesen elszomorított a táncoslányok látványa."

A botrány kapcsán végül a Microsoft és az XBox közösen jelentették be hivatalos bocsánatkérésüket, és azt ígérték, a jövőben jobban oda fognak figyelni, hogy ehhez hasonló diszkriminatív tevékenység ne történhessen meg újra.

(Independent

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére