Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bombatámadás: Magyar György emiatt is a kormány ellen hergel

Horváth K. József

2022.11.17. 16:00

Egyre többet tudunk, de még mindig nem eleget a lengyel határ melletti rakétabecsapódásról, amely két ember halálát követelte, s amely megrémítette a világot, lévén Lengyelország NATO-tagállam, keddi megtámadása világháborús eszkalálódással is fenyegethetett volna. Nem utolsó sorban a minden lében kanalazó Magyar György ügyvédnek is újabb lehetőséget adott a szigorúan tárgyilagosságtól mentes véleményének ATV-ben történő elmondására.

 

Örömmel használom a feltételes módot, mert ahogy távolodunk az eseménytől, egyre valószínűbb, hogy a konfliktus a közeli jövőben nyugvópontra jut. Az ügyben megszólalt Biden amerikai elnöktől kezdve, Duda lengyel, Erdoğan török elnökön, a NATO főtitkárán át az orosz hadügyminisztérium képviselőjéig minden fontos ember. És természetes Zelenszkij ukrán elnök. Fontosnak tartotta véleményt nyilvánítani továbbá Magyar György magyar ügyvéd, aki ugyan egyáltalán nem fontos személyiség, de a háború kapcsán és a felelősségkiosztás terén mindenképpen azzá akarta tenni magát.

Előbb a fontosakat nézzük:

Joe Biden ezt mondta már kedden este: „a robbanást okozó rakéta az ukrán hadsereg légvédelmi eszköze volt”.

Andrzej Duda lengyel elnök: „Semmi, de egyáltalán semmi nem utal arra, hogy szándékos támadás érte Lengyelországot. Mivel pedig a rakétát nem Lengyelországra célozták, Lengyelországot senki sem támadta meg.”

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár: „Az előzetes elemzések szerint az incidenst valószínűleg egy ukrán légvédelmi rendszer rakétája okozta, amelyet azért lőttek ki, hogy megvédjék az ukrán területet az orosz cirkálórakétáktól. Nincs semmi jele annak, hogy Oroszország szándékos támadást hajtott volna végre, vagy hogy Oroszország katonai akcióra készülne a NATO ellen.”

Igor Konasenkov, az orosz hadügyminisztérium szóvivője: „Hangsúlyozzuk, hogy precíziós műveleteket hajtottunk végre, meghatározott célpontok ellen, amelyek kizárólag Ukrajna területén helyezkedtek el, legalább harmincöt kilométerre a lengyel-ukrán határtól.”

Zelenszkij elnök kitartóan ismételte saját álláspontját: „Nincs kétségem a felől, hogy ez nem a mi rakétánk vagy rakétatámadásunk volt.”

 

És akkor jött az ATV-ben Magyar György, a nem fontos ember és nekilátott az ész osztásához:
1.) „Minél előbb, gyorsan le kell válni az orosz függőségről.” Bravó. Ha nem mondja, ez biztos senkinek nem jut eszébe. Halkan mondom, a magyar kormány számos lépést tett az elmúlt években, Magyarországra hatféle irányból érkezhet csővezetéken energia. S a fejlesztés még korántsem ért véget.
2.) „Elviselhetetlen, nemcsak humanitárius szempontból, hogy az oroszok megindították ezt az agresszív támadást, és polgári lakosokat lőnek és megfojtják a lakosságot az általános élet lehetőségétől. Nem kéne a védelmet és az agresszort egy oldalon kezelni.”

Nyilvánvaló, hogy Magyar képtelen fölemelkedni az államelnökök magaslatára és egy teljes mértékben még nem tisztázott helyzetet arra használ föl, hogy hangulatot keltsen egyik vagy másik oldal mellett. De alapvetően a magyar kormány ellen, amely nem átall onnan beszerezni a kőolajat és a gázt, ahol van: Oroszországtól. Biztosítva ezzel az ország zavartalan működését.

 

Lehet persze a rakétakonfliktusról tárgyszerűen is beszélni. Gulyás Gergely ezt tette a Kormányinfón:
„A háborúért csak Oroszország a felelős, és a lengyelországi rakéta-becsapódás sincs az oroszok által indított háború nélkül, ezért közvetve ebben is van orosz felelősség, de ha tényleg ukrán rakéta volt, ami becsapódott, akkor közvetlen orosz felelősségről nehéz beszélni.” Hozzátette: „a nemzetközi reakciók közül kifejezetten rossz példának nevezte a becsapódásra Zelenszkij ukrán elnök reakcióját, aki orosz támadásról beszélt a valószínűleg ukrán rakéta becsapódása után.”

Ezen miniszteri megállapításon érdemes elgondolkodni a közvélemény egyirányú befolyásolását oly szívesen vállaló, magát független, objektív megmondóembernek tartó Magyar Györgynek is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére