Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dicsekedni kezdett Karácsony, a lényeg viszont megint kimaradt

888.hu

2021.02.12. 14:00

Két Facebook-bejegyzés története.

Karácsony Gergely jó hosszú Facebook-bejegyzésben dicsekedett el azzal, hogy megújul a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti szakasza.

A főpolgármester a részletekbe is beavatja az olvasót, mint írja, „meglévő út felújításával egy időben összefüggő, 4-5 méter széles gyalogos sétányt alakítunk ki a forgalom 30 km/h-s csillapításával. A gyalogos sétány arculata a rakpart Parlament előtti szakaszának kialakításához fog illeszkedni, gránit kockakő burkolattal, emellett a projekt során 35 db talajkapcsolatos fát is ültetünk a sétány mentén. Annak érdekében, hogy a sétánynak helyet tudjunk biztosítani, a Markó utcai lehajtó támfala is átépítésre kerül a műemlékvédelmi előírások figyelembevételével.”

Karácsony mániája ebben a hírben is visszaköszön, ugyanis tudatja, hogy sajnos nem lesz kerékpársáv, de a biciklisek használhatják a felső rakpartot.

A posztból azonban egy igen lényeges információ kimaradt, mégpedig az, hogy

a felújításhoz a kormány majdnem 1 milliárd forintot biztosít.

Honnan tudjuk ezt?

Egy másik Facebook-bejegyzésből, amelyet Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára tett közzé még tegnap.

Abból világosan kiderül, hogy a fejlesztéshez

a kormány még tavaly év végén a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntése szerint 787 millió forintot folyósított a fővárosi önkormányzatnak.

Fürjestől azt is megtudjuk, hogy a támogatási szerződés még 2017-ben jött létre a kormány és a fővárosi önkormányzat között. A műszaki tartalmat a főváros és a kormány közös városfejlesztési fóruma tavaly rögzítette, a városháza és a BFK azóta is szorosan együttműködik a beruházás kapcsán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére