Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev a sivatagban

Horváth K. József

2022.11.20. 13:00

Meghökkentően őszinte plakáttal jelentkezett a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán. Dobrev Klára nevét a semmi társaságában ábrázolta egy nagy halovány négyzeten. Ha tetszik, a sivatagban.

 

Tettek a név mögé egy felkiáltó jelet is, hogy külön felhívják a figyelmet Dobrev Klára és a sivatagi semmi szoros kapcsolatára. Biztos nem ezt akarták, de ezt sikerült megkomponálniuk.

Nos, Klára asszony, a semmi szövetségese a Jelennek adott nyilatkozatában azt is megmondja, mit kell tenni, hogy a dolgok jobban menjenek Magyarországon. Nem fogják elhinni, a titok nyitja: „Azonnal meg kell állapodni az Európai Unióval.” Puff neki! Hitték volna, hogy ez a tuti?

Azzal az Európai Unióval, amellyel azért áll vitában a magyar kormány, mert mondvacsinált okokból, ideológiai megfontolásból nem akarja kifizetni Magyarországnak a nekünk járó összegeket. Itt nincs mérlegelési joga, mi több: nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy ezt az ellenséges politikát folytassa.

Ráadásul azok után, hogy Magyarország még ilyen egyenlőtlen helyzetben is tárgyalóasztalhoz ült, hogy a jogi érvek mentén, intézkedései révén megpróbálja jobb belátásra bírni az Uniót a teljesítésre.

 

Ám most újabb kifogások érkeznek, hogy miért nem akar mégsem eleget tenni az unió a kötelezettségének. Holnap újabb Magyar Napot tartanak az Európai Parlamentben, ahol ez a döntően baloldali testület nyilván ismételt támadást fog intézni hazánk ellen, aminek nagy valószínűséggel ez lesz a rezüméje, hogy hiába tesz meg mindent a magyar kormány a jogállamiság követelményeinek teljesítése érdekében, hiába értenek ezzel egyet a tárgyalásokat uniós részről folytató Bizottság képviselői, a végrehajtás szerintük biztos nem lesz majd megfelelő, noha az Unió minden szinten ellenőrizheti az intézkedéseket.

Nos, ezzel az Európai Unióval akar azonnal megállapodni Dobrev Klára. Az a Dobrev Klára, akinek vezetésével a magyar balos képviselők nem győzték hergelni a brüsszeli „szakértőket” Magyarország ellen, hogy a pénzek visszatartásával véreztessék ki hazánkat. Hogy Orbán Viktornak ne legyen maradása a kormányfői székben.

Azzal az Unióval akar azonnal megállapodni, amelynek szankciói révén emelkednek egekbe az árak, s amelynek teljesen eredménytelen politikáját akarja Orbán Viktor megváltoztatni, hogy a háború árát ne a magyar és az Unió többi országának lakossága fizesse meg.

Ha Dobrev Klára azonnal meg tudna állapodni, az azt jelentené, hogy a szankciók folytatódnának, hogy nyolcadik után jönne a már küszöbön álló kilencedik, s Dobrev boldogan jóváhagyná az az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós hitelt, amelyet a magyar kormány egyáltalán nem támogat a Covid miatt felvett uniós hitelek rossz tapasztalata miatt.

 

Kérdem én: kinek az érdekében állapodna meg Dobrev Klára az Európai Unióval? A magyarok vagy az Uniót nagy valószínűséggel mozgató globális nagytőke érdekében? Azt gondolom, a kérdés költői.

 

Dobrev az Unió kolonializációs politikáját tartja fontosnak, ellenkező esetben támogatná a Nemzeti Konzultációt, kíváncsi lenne a magyarok véleményére a szankciók, az Unió háborús álláspontja tekintetében. De ő a választói véleményére egyáltalán nem kíváncsi.

Még szerencse, hogy Dobrev Klára akarata nem sokat számít. A mai Facebook-plakát is azt bizonyítja, hogy egyedül van. A DK mögött lévő pár százalékos támogatottság az éppen arra jó, hogy az ellenzéki oldalon nagyfiút játszhassanak férjurával, bedarálják a DK alá a többi ellenzéki pártot, ez azonban az országos politikában azonban egyenlő a semmivel.

Nem véletlenül hangsúlyozta Széchenyi: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Ezért van ott Orbán mögött sokmillió magyar.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére