Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

El a kezekkel az olasz farkasoktól

Horváth József György

2016.02.16. 15:58

Matteo Renzi kormánya nem bír magával. Mikor nem a kvótákkal szívatja Európát, akkor a farkaspopulációt ritkítaná.

Miután az elmúlt évtizedekben az olasz állam több millió eurót fordított a kihalófélben lévő farkasok megmentésére, a környezetvédelmi minisztérium ezúttal több példány kilövését tervezi. Újabb fekete pont Matteo Renzinek és kormányának.

Elsősorban az Appenninek térségében szaporodtak el a farkasok és jelentenek egyre nagyobb veszélyt az állattenyésztőknek"

- közölte a La Repubblica napilap.

Az Appenninekben a becslések szerint 2500, az Alpok térségében 150 példány él. A panaszok és bejelentések elsősorban Toszkánából érkeznek, ahol mintegy 600 farkas él. Az állattenyésztők arra panaszkodnak, hogy egyre több birkát, borjút és szamarat tépnek szét a ragadozók. A tartomány ezért egy négymillió eurós, hároméves tervet indított a farkasok miatt kárt szenvedett tenyésztők kártalanítására.

A környezetvédelmi minisztérium most úgy döntött, hogy ha a farkasállomány mérete a lakosság számára veszélyessé válik, akkor feloldja a farkasok kilövésének tilalmát.

Végre felismerte a kormány, hogy az állattenyésztők nem bírják tovább a farkasok állandó támadásait. Az agresszív példányok megölése megoldást jelenthet"

- fogalmazott a szívtelen Stefano Masini, a Coldiretti mezőgazdasági szervezet környezetvédelmi kérdésekért felelős szóvivője.

Rómában úgy látszik elfelejtették, hogy őseiket is farkasok nevelték fel.

A viccet félretéve a kormány tervei az állatvédők részéről heves tiltakozást váltottak ki. A LAV nevű állatvédő szervezet szerint az intézkedés fél évszázados visszalépés lenne a múltba. Az állatvédők részéről rengeteg alternatíva és megoldási javaslat érkezett az állatok kilövésével szemben. Skandináv példákra hivatkozva a legtöbben a farkasok áttelepítését szorgalmazzák.

A farkasok megölése erkölcsi és tudományos szempontból is elfogadhatatlan"

- mondta a LAV szóvivője.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére