Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Élelmiszerár-stop: Márki-Zay vérnyomása az egekben

Horváth K. József

2022.01.13. 14:20

Márki-Zay Péter (MZP) nagyon ideges lehetett, amikor meghallotta a miniszterelnök legfrissebb bejelentését az élelmiszerár-stopról.

Pedig a kormány nem tett mást, mint föllépett a járvány miatt világszerte vágtató inflációval szemben, amit határainkon belül sem lehet minden esetben megfékezni.

De éppen ott, ahol a legjobban szorít a cípő, meg lehetett oldani a dolgot. Ott, ahol – más lakosságpárti intézkedésekhez hasonlóan – a leghatásosabban lehet védeni a lakosságot az áremelkedések ellen.

Mint arról a 888.hu beszámolt, Orbán Viktor a következőket jelentette be tegnap a kormányülés után: „Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkecomb és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába.” Hozzátette: „Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavalyi év október 15-én állt.” Kiemelte továbbá, „Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni.”

És erre jön Márki-Zay Péter kétségbeesve, mert megint rajta kapta a kormányt, hogy a lakosság érdekeit védő intézkedéseket hozott. Az írja egyebek mellett Facebookján: „Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van.”

Kapitány úr, önnek megint teljes mértékben igaza lehet! Arról ismerszik meg ugyanis egy ország tragikus helyzetben lévő gazdasága, hogy olcsóbban adja az alapvető élelmiszereket, mint amennyiért a piac diktálná az árakat. Na, ne nevettessen már!

Bár már a baloldalon is sokan gyanakodnak arra, hogy a Kapitány agya nem egészen jár egy srófra a magyarokéval, s elégedetlenségüknek egyre többen hangot is adnak. Legutóbb például az üzemanyag árának maximálása miatt duzzogott MZP, miközben az emberek nagyon is örültek az intézkedésnek. Arról nem szólva, hogy a magyarok azért sem rajonganak, ha Márki-Zay megszabja nekik, hogy hideg szobában éljenek, kevesebb gázt, villanyt használjanak, s lehetőleg a vízből is kevesebbet fogyasszanak. Mert szerinte ez a piackonform rezsicsökkentés nem az, amit a kormány biztosít nekik, hanem az, amit ő javasol.

Most meg ugye itt van ez az élelmiszerár-stop.

Miközben a Kapitány azért kap agylobot, mert olcsóbbak lesznek a legfontosabb alapélelmiszerek, aközben az emberek örömmel veszik tudomásul a bejelentett árcsökkenést.

Valaki itt tiszta hülye, kérem szépen! Valami nincs itt rendben, kérem tisztelettel!

Ideális esetben a hülyeség úgy küszöbölhető ki legbiztosabban, akkor van esély a magyarok hatékony, saját érdeküknek megfelelő kormányzásra, ha a megválasztott vezetőnek és a választóknak egy srófra jár az agyuk. Ki a radai rosseb akar ugyanis olyan kormányfőt látni az ország élén, aki rendszeresen kioktatja a szavazóit, ellenségesen viszonyul a választói érdekekhez?

Ráadásul saját igazának bizonygatására minden alkalmat meg is ragad.

Lehet, hogy Márki-Zay vérnyomása az egekbe szökött a kormány bejelentésétől. Az azonban bizonyos, hogy a választók attól kaptak sikítófrászt, ahogy MZP kikelt az élelmiszerárak befagyasztása ellen. Az ellen, ami jó az embereknek. Fura ízlése van ennek a Böszmének, hogy pont Petire bukik.

Pedig az álmoskönyvek szerint ez sok jót nem jelent egyikőjük számára sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére