Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elõ a sállal és a sapkával: brutálisan hideg lesz a jövõ héten

Bokor Gábor

2018.02.25. 19:30

Lesz olyan nap, amikor nappal sem lesz melegebb mínusz 5 foknál.

A meteorológiai szolgálat legfrissebb közlése szerint brutálisan hideg lesz a jövő héten. Már a mai nap sem volt semmi, hiszen alig volt olyan hely, ahol a hőmérő higanyszála fagypont fölé emelkedett, de ennél csak rosszabb lesz a következő napokban.

Arról, hogy február végén, mikor már jönnie kellene a kicsit enyhébb időnek, miért van ilyen hideg, ITT írtunk részletesen.

Az éjszakai óráktól dél felől fokozatosan fátyolfelhőzet húzódik fölénk, főként az éjszaka első felében lesznek elsősorban északon derült vagy gyengén felhős körzetek"

– írja az OMSZ, majd hozzáteszi, hogy havazás sehol sem lesz, azonban az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, néhol erős széllökések kísérik.

A holnap reggel kegyetlen lesz, hiszen a hajnali órákra általában -7 és -14 fok közé hűl le a levegő, de a gyengén felhős, havas, szélvédett tájakon -15 foknál is hidegebb lehet. Havazás csak holnap délutántól lesz a déli megyékben, akár négy centi hó is eshet. A már eleve hóval borított tájakon az erős, néhol viharos északias szél hordja majd a havat.

Csütörtökig a hőmérséklet várhatóan nem emelkedik fagypont fölé.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap a Kékestetőn megdőlt a legalacsonyabb hőmérsékleti maximum napi rekordja, ugyanis nappal is csak -10 fok volt a legmagasabb hőmérséklet a csúcson.

Vasárnap volt a mostani tél eddigi leghidegebb reggele. Országos átlagban is mínusz 9 fok alatt voltak az értékek. A leghidegebb Kékestetőn volt, ott mínusz 17,2 fokig hűlt a levegő. Kékestetőn napközben sem sokat melegedett a levegő, csupán mínusz 11,1 fokig emelkedett a hőmérséklet"

– írják.

Az előző rekord még 1986-ban állt be, akkor a február 25-ei legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekord mínusz 9,2 fok volt, amelyet ugyancsak Kékestetőn mértek  Az extrém hideg veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az olaszok is fáznak

Nem csak nálunk van gond az idővel: Olaszországban bezárták az iskolákat a nagy hideg miatt. Az ország több részén, egyebek mellett Rómában az iskolák zárva tartását rendelték el a hatóságok vasárnap. Hétfőn szünetel az oktatás a bölcsődéktől az egyetemekig az olasz fővárosban, egész Közép-Olaszországban és a félsziget déli részének több térségében. 

Az MTI tudósítása szerint az olasz főpolgármester a közparkokat és a temetőket is lezáratta. Rómában havazást és fagyos szelet várnak. Vasárnap estétől Róma területén betiltották a kamionforgalmat is. A közép-olaszországi földrengés sújtotta Amatrice városában és környékén mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb éjszakai hőmérsékletre készültek fel.

Az északnyugat-olaszországi Torinót vasárnap délután hótakaró fedte be, ami miatt el kellett halasztani a Juventus-Atalanta meccset. Triesztben feltámadt a bóra, a szél sebessége elérte az óránkénti 130 kilométeres sebességet. Velencében a szél rádöntötte az egyik villanyoszlopot a várost a szárazfölddel összekötő hídra, ami egész napra megakadályozta a járműforgalmat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére