Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EU-pénzek: A baloldal kapott óriási pofont Brüsszeltől

Horváth K. József

2022.12.01. 15:40

Rossz napja lehetett tegnap a magyar baloldalnak, amikor megerősítették a már egy hete kiszivárgott hírt, miszerint a magyar nemzeti helyreállítási tervet elfogadásra ajánlja a Bizottság az Európai Tanácsnak.

 

Méghozzá úgy, hogy a magyar terv – egyetlen kategória kivételével – a legmagasabb osztályzatot kapta, ami lehetővé teszi a helyreállítási megállapodás aláírását, így a kohéziós források hiánytalan megérkezését Magyarországra.

Mindez annak ellenére történt, hogy a Dobrev vezette, Cseh Katalinnal, Donáth Annával, Ujhelyivel felálló liberális gyűlölködők mást sem csináltak az elmúlt években az Európai Parlamentben, csak azon dolgoztak, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Számtalanszor leírtuk aknamunkájuk aktuális részleteit, bemutattuk rendszeres hazaárulásuk sokszínű hangszerelését. Gulyás Gergely ezt így fogalmazta meg a Kormányinfón: „A baloldal minden határt átlépett az elmúlt hónapokban, amely azért zajlott az Európai Parlamentben, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó forrásokat. Ennek ellenére minden jel arra utal, hogy meg fogjuk kapni.”

A gyurcsányisták óriási kudarcát hogyan másképp értékelték volna a Brüsszel zsoldjában élő, a magyar választók jóvoltából havi nettó hatmillió forintot kereső jóemberek? Újabb hazugsággal próbálták elfedni munkájuk eredménytelenségének ékes bizonyítékát. Természetesen a célpontban Orbán Viktor volt.

Az alaphangot Dobrev Klára adta meg, aki a kijelentette: Orbán „csak magára mutogathat amiatt, hogy kormányzása 12 éve alatt a legnagyobb vereségét szenvedte el”.

Brüsszeli szárnysegédje, Rónai Sándor jó beosztotthoz méltóan még sarkosabban fogalmazott. „Orbán Viktor most mérte a legnagyobb csapást Magyarországra. (..) Az elmúlt 12 év lopásával Orbán Viktor kiprovokálta az uniós pénzek felfüggesztését.”

Ujhelyi is letette az ügyben zsírfoltos névjegyét, amikor kijelentette: „Bármelyik demokratikus országban ilyen helyzetben a kormánypártok lemondásra szorítják a tehertétellé vált miniszterelnököt.” Ő már többször le akarta mondatni Orbán Viktort, remélve, hogy mások – például az Unió a pénzmegvonással – elvégzik helyette azt a munkát, amire Ujhelyi és más honi liberálkomcsi képtelen: meggyőzni a választókat, hogy például egy baloldali politikus jobban vezetné az országot, mint Orbán. Ez a mai helyzetben olyan lehetetlennek tűnik, mint tenger fenekére bugyit húzni vagy éppen a léggömböt meghámozni.

Ezért aztán szitkozódnak, bokszolnak nagyokat a levegőbe abban reménykedve, hogy ettől Orbán támogatottsága meggyengült. Ám ez éppen fordítva igaz. A baloldal gyengül a selejtes teljesítményük és ellenszenves, magyarellenes politikájuk miatt. Csak egy megjegyzés az unos-untalanul mantrázott „lopással” kapcsolatban. Navracsics Tibor tegnap az ATV-ben kijelentette: „Az Európai Bizottságnak van egy olyan, úgynevezett egységes piaci eredménytáblája, ahol a közbeszerzési eljárások áttekinthetősége, tisztasága szerint rangsorolják a különböző országokat. Magyarország Németországgal és a Benelux államokkal együtt a középmezőnyben szerepel. Nálunk jobban szerepel Franciaország és az északi országok, nálunk rosszabbul szerepel Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Spanyolország.” Dobrevék logikájából kiindulva a mögöttünk lévő uniós országokban tehát még többet lopnak, az ellen mégsem emelnek szót.

Ujhelyinek pedig Budai Gyula országgyűlési képviselő üzent a Magyarországra nézve kedvező döntés megszületése után: „Pista, miután saját hazád ellen szavaztál az Európai Parlamentben, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó forrásokat, még van a pofádon bőr kommentelni ebben a témában!? Úgy látom van!” – írta Budai.

Ezek után elég ha megismételjük Gulyás Gergely fentebb idézett állítását, miszerint minden jel arra utal, hogy meg fogjuk kapni a Magyarországnak járó forrásokat. Méghozzá hiánytalanul.

Hiába kapálódzik ellene kézzel-lábbal a csak a saját pecsenyéjét sütő, nemzetét semmire tartó, hazaáruló baloldal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére