Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért tûntek el a kommentjeitek

Bertha László

2017.05.30. 12:33

A jelenség, amit a kommentelõk vettek észre, programhiba következménye volt.

2017. március 2. óta a 888.hu összes linkje https-sel kezdődik. Azelőtt ez http volt. A Disqus minden betűre érzékeny az egyes cikkeket beazonosító linkeknél, joggal. Talán emlékeztek, hogy aznap, március másodikán, volt is ebből kavarodás, mert a site visszamenőleg is elkezdte https-sel átadni a linkeket a Disqusnak, amitől néhány percre eltűnt minden korábbi kommentfal.

Akkor ezt úgy oldottuk meg, hogy a 2017. március 2. előtti cikkeknél http-vel adjuk a linkeket a Disqusnak, a későbbi cikkeknél pedig https-sel. Ebbe a mechanizmusba akadt most bele az, hogy a mobil applikáció push üzenetei révén egy pillanattal a kikerülés után az olvasók már megtalálják a cikkeket. Ilyen gyorsan még nem volt beállítva a publikálás ideje, az nulla volt, tehát a rendszer 2017. március 2. előttinek érzékelte az új cikkeket is.

A két párhuzamos fal azért jött létre, mert először http-vel kezdődő linket adott át a rendszer, majd a cache frissülése után már a jó, https-es link ment ki. A számot a Disqus-azonosító végére a Disqus tette oda, de azért, mert két, tartalmilag nagyjából azonos, de a bevezető protokollban eltérő linket kapott tőlünk, ugyanahhoz a cikkhez.

A hibáért elnézést kérünk, javítottuk. A kommentelőknek pedig köszönjük, hogy figyelmeztettek bennünket!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére