Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felcsavarnák a globalizmust a honi liberálisok

Nagy Gábor

2018.05.11. 17:30

A Liberálisok szerint nem elég globalista az új kormány szemlélete. Ha pedig valami nem elég globalista, az csak avítt lehet - vélekednek haladó polgártársaink.

A Liberálisok első parlamenti felszólalása mi másról is szólhatott volna, mint arról, hogy az új magyar kormány nem elég XXI. századi, és bizony nem elég globalista. Magyarország ismét visszalépett egyet a társadalomfejlődésben, az államszervezet építésében, bezzeg Nyugaton már rég felismerték az "új világrendhez való alkalmazkodás kötelezettségét". Közleményük alapján kiderül, mi nem elég globalista az újonnan felálló nemzeti kormányban. Íme:

Az előző két ciklus is túlságosan centralista volt, a kormányfő kezében összpontosul minden, a tárcák csupán végrehajtók. Emellett a struktúra nem hordozza magában eléggé a XXI. század kihívásaira adandó válaszok keresését. De a liberálisok szerint mindenre van megoldás, csupán fel kell tekerni a globalizmust:

A globalizációs folyamatok sikeresen működő, önigazgatásra képes régiókat kívánnak, emiatt Európai Ügyekért és Regionalizációért felelős minisztériumra van szükség. Emellett a klímaváltozás és a természeti kihívások kezelése önálló Környezetvédelmi Minisztériumot kíván. De önálló Oktatási Minisztériumra is szükség volna. S nem szabad azt sem megengedni, hogy egy kis ország gazdaságát külön kezeljék a nemzetgazdasági folyamatoktól. Hiszen az új világrend a globális partnerségről szól:

"A nélkülöző milliók, akik ebben az országban élnek, ma sem méltóságukban, sem jogaikban, sem esélyeikben nem egyenlők a társadalom szerencsésebb felének tagjaival. Az ő felemelkedésük nem pusztán erkölcsi kötelesség, de össztársadalmi érdek is. Egy ilyen társadalmi krízisben minisztériumot kell létrehozni az esélyegyenlőségnek."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére