Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Független” sorosisták és baloldaliak aggódnak az alaptanterv miatt

M. Kovács Róbert

2020.02.03. 17:33

Még 48 óra sem kellett, hogy a pénteken nyilvánosságra hozott Nemzeti alaptanterv körül kialakuljon a „független szakértők” huhogó kórusa. A hvg.hu-nak komoly szakmai véleményt mond a témáról a Magyar Bálint minisztersége alatt készült 2002-es NAT alkotója, a Soros György támogatására büszke pedagógusszervezeti elnök és az önmagát „belekotyogónak” minősítő, kiugrott pedagógus.

Teljesen nyilvánvaló, hogy felvilágosulték szerint, ha egy Nemzeti alaptanterv (NAT) a „magyarokat erősként, hősként, pozitív szereplőként kívánja láttatni”, akkor az „erőteljesen nacionalista”, és semmiképpen sem szakmai. Minderről az a Miklósi László mondta el véleményét a hvg.hu-nak, aki a Történelemtanárok Egyletének elnöke. Az általa vezetett „független” szervezet már a Soros-hálózat tagjairól összeállított 1999-es „Kislexikonban” is szerepel, azzal a meghatározással, hogy

iskolatípustól függetlenül minden történelemtanár és a történelemtanítás szakmai érdekvédelmi (érdekképviseleti) szervezete. Tagja lehet magyar és nem magyar állampolgár egyaránt.

Világos: náluk az is taníthat magyar történelmet, aki nem magyar…

Azon persze nagyon meg sem kell lepődni, hogy Wass Albert vagy Herczeg Ferenc tantervbe építése komoly felzúdulást keltett a balliberális oldalon, de hogy George Orwell miért fáj nekik, az nehezen érthető.

Ahogy az is komplikált kérdésnek tűnik, miért éppen a Magyar Bálint minisztersége idején, a 2002-es NAT összeállítását vezérlő Vass Vilmos tűnt a leginkább független szakmai véleményadónak a hvg.hu szerkesztői számára.

De persze, ha valaki csak kritizálni, nem elemezni akar, akkor olyat is megkérdezhet szakmai véleményéről, aki bevallottan nem is része már a szakmának. Ilyen ember Nahalka István „oktatáskutató”, aki blogján úgy mutatkozik be, mint aki „saját elhatározásból távozott a közoktatásból”, azóta „oktatásfejleszt, mindenféléket ír és mindenbe belekotyog”. Ráadásul mindemellett azért akadt ideje arra is, hogy beszédet mondjon a Tanítanék Mozgalom Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének lemondását követelő 2016-os tüntetésén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére