Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyomirtó van a német sörökben

888.hu

2016.02.26. 20:48

Ennyit az 500 éves tisztasági törvényrõl.

A német sörfőzdék, akik annyira büszkék az idén 500 éves tisztasági törvényükre, minek értelmében csak malátát, komlót, vizet használhatnak fel, most elég kellemetlen helyzetben találták magukat. Ugyanis egy tanulmány szerint 14 német sörmárka italaiban is kis mennyiségű glifoszfátot, tehát gyomirtót találtak. Ráadásul a szert erősen rákkeltőnek tartják.

A tanulmányt a müncheni Környezetvédelmi Intézet végezte el. Az eredményeikből kiderül, hogy a legnagyobb mennyiséget: 29,74 mikrogram/litert a Hasseröder nevű sörben találták. A legbiztonságosabbnak pedig a Bavarian Augustiner bizonyult, mivel annak literjében csak 0,46 mikrogram gyomirtó volt.

A Német Sörfőzők Társasága visszautasítja a tanulmány eredményeit.

A sörfőzők szerint a gyomirtót olyan széles körben használják fel, hogy gyakorlatilag bárhol megtalálhatóak. Ezért a kutatást nem is tartják elfogadhatónak. Kifejtették azt is, hogy a szer kis mennyiségben semmilyen hatást nem gyakorol az emberi szervezetre.

Hozzátették:

napi közel ezer liter sört kéne meginnia egy embernek, hogy baja legyen a glifoszfáttól." 

 

Ez azonban közel se annyira biztos, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2015-ben az anyagot potenciálisan rákkeltőnek minősítette. Még szerencse, hogy egyre kevesebb sört isznak a németek.

(Bloomberg)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére