Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány pártja az árokásók pártja

Schüller Márton Imre

2022.05.04. 18:30

A politikai oldalak közti megbékélés és konstruktív együttműködés a helyi közösségek érdekeit szolgálja. Ezt viszont az O1G nevében visszautasítja a DK.

 

A tegnapi napon Márki-Zay és Lázár János elásták a csatabárdot.

Nem azért, mert innentől Márki-Zay Fideszes akar lenni, vagy Lázár János Márki-Zay-os.

Az az egyszerű belátás győzött, hogy a helyi közösségek érdekeit nem szolgálja az árokásás. Ha pedig a szándék megvan, akkor közös ügyeket is lehet találni. Ezt az is mutatja, hogy tegnap Hódmezővásárhelyen négy dologban is együttműködést hirdettek.

 

Az O1G szellemétől áthatott Gyurcsány-pártiak számára ez viszont egy felfoghatatlan dolog.

Ők a hatalmat a hatalomért szeretnék. Tizenkét éve azért nem tudnak sem politikai sem társadalmi eredményeket felmutatni, mert a konstruktivitás, az elvhűség és mindenek előtt az emberek szolgálatára való törekvés teljesen idegen tőlük.

Emellett a kudarcos, önmagát kiüresítő politizálás mellett tett hitet a DK-s Molnár Csaba, aki tegnap rögtön elkezdte ekézni MZP-t, hogy a NER-rel működik együtt. Őt nem zavarja, hogy az együttműködés a városért és a városban lakó emberekért van. Nem zavarja, mert nem él ott és valójában hidegen hagyja, hogy hogyan alakulnak a város ügyei. Neki a folyamatos feszültség és a társadalom megosztottsága a fontos. Ez azért van, mert egy olyan párt tagja, aminek nincs az O1G-n kívül nincs üzenete az embereknek, csak ebből a megosztottságból tudja fenntartani magát. Egyfajta politikai parazita életmód, amit a DK és minden csatolmánya követ.

 

(Érdemes szólni a NER-ezésről is pár szót. A Nemzeti Együttműködés Rendszere, ahogy a neve is mutatja, a nemzetért van. Ezt az együttműködést a baloldal utasítja el konzekvensen a kezdetektől. Ennek a felszínen a krónikus Orbán-gyűlölet az oka. Ha pedig kicsit mélyebbre leásunk, azt is láthatjuk, hogy a nemzetet rég meghaladottnak gondolják és nem is nagyon értik, hogy miért kéne együtt működni az érdekében. Főleg úgy nem, hogy nem ők diktálják már a szabályokat és nem lehet mindent olcsón külföldiek kezébe adni, mint ahogy azt a rendszerváltástól kezdve megszokták.)

 

Mindezek után viszont azt is hozzá kell tenni – mielőtt valaki szentté avatná MZP-t –, hogy ahhoz, hogy a baloldali ex-messiás elfogadjon egy ilyen békejobbot a közjó érdekében, neki is egy történelmi vereség kellett és az, hogy Gyurcsány kivesse kegyeiből. Most – politikai hullaként – jutott csak oda, hogy az emberekért együtt dolgozzon olyanokkal, akikkel adott esetben nem ért egyet mindenben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére