Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Horváth K. József

2022.05.28. 19:00

Vannak helyzetek, amikor szívesen használjuk a szemléltető kifejezést: a fagyi visszanyal!

 

Most pedig nagyon ez lehet a helyzet, ugyanis a gyurcsányista baloldal furfangos észjárással baloldali valódi extraprofitot okoskodott ki magának. Azzal ugyanis, hogy közös pártként indultak a választáson, s amikor elszenvedték katasztrofális vereségüket, azonnal oszlásnak indultak. A számlát nem egy parlamenti frakció után nyújtották be az Országgyűlésnek, hanem hat után, mert ugye hat párt zsúfolódott össze a szivárványkoalícióban: a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd. Még kölcsön is adtak képviselőket egymásnak, hogy minden frakcióban kijöjjön a matek.

Összefogással akartak ezek a kedves hölgyek és urak szavazatot maximalizálni, hogy az ellenzéki szavazók csak egy helyre szavazzanak, nem a különböző pártokra, mert akkor a baloldal nagyon gyenge lenne. Gondolták. Kiderült azonban, az összefogásnál azonban talán akkor sem lettek volna gyengébbek.

De ha már így hozta a sors, Gyurcsányék elhatározták, hogy előnyt faragnak a hátrányból. Kitalálták, hogy egy frakció helyett – ami a józan ész szerint járt volna nekik, hisz közösen indultak a választáson – hatban láttak munkához. Pénzügyileg ez az évszázad üzlete, gondolták, hiszen kevesebben vannak, mint az előző ciklusban voltak, a rendelkezések értelmében az állam azonban mégis hárommilliárd forinttal több juttatást kényszerül fizetni számukra. Nem véletlenül szívta a fogát minden józan magyar a hír hallatán, de nem lehetett mást csinálni.

Ez hatalmas pénz, ez az igazi pazarlás. Mondjuk ki, ez az igazi extraprofit.

De nem azért mondta az MSZP-s Jámbor András, hogy a „fideszesek okosabbak nálunk”, mert valami olcsó poént akart megröptetni.

 

Nézzük csak, mit jelentetett meg Kocsis Máté frakcióvezető közösségi oldalán:

A háború, az energiaválság és a kockázatos brüsszeli politika veszélyezteti a háztartások rezsiköltségeit. Most az a legfontosabb, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát, és az a legfontosabb, hogy megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól, ezért rezsivédelmi alapot hozott létre a kormány. A mi álláspontunk szerint ehhez az alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a hárommilliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten.”

 

Erre mondjuk Gyurcsányék önszántukból is tehettek volna javaslatot, de nem tették. Ők ugyanis egyáltalán nem féltik a háztartások rezsiköltségét, a választók megélhetése részükről le van ejtve, s az sem érdekli őket, hogy a magyarok fizetik a háború árát. Sőt! Talán még örülnének is neki, mert azt remélik tőle, hogy a választók berágnak Orbánra a megemelkedett rezsi miatt, s megkönnyítik Gyurcsányéknak a hatalom megszerzését.

„Egy lószart, mama!” – idézhetjük a Böszme őszödi beszédének egy mondatát.

 

És láss csodát: a fideszesek tényleg okosabbak a baloldalnál. Gyurcsányék a Nyugati Fényben már közreadták, hogy a Kocsis Máté által jelzett jövő heti javaslatot „a vészhelyzet meghirdetése miatt egy rendeletben könnyedén átvihetik”.

Azaz várhatóan volt hárommilliárd, nincs hárommilliárd. Van helyette cumi. Vagy ahogy mondtuk az elején: a fagyi visszanyal.

Mi több, így igazságos.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére