Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányné szemtől szemben akar a választói arcába hazudni

Horváth K. József

2021.06.04. 13:00

Férjurához igazodva a miniszterelnökjelölt-jelölt Dobrev Klára sem adja alább: úgy hazudik és fenyegetőzik, ahogy azt Gyurcsány Ferenc a mocsokban gázolva teszi évtizedek óta.

 

Legutóbb a minapi ATV-beszélgetésben lehetett fülön csípni Dobrevet, amikor arról volt szó, hogy a közvagyon alapítványokba szervezése miatt a teljes baloldal az Alkotmánybírósághoz fordul. Ahhoz az Alkotmánybírósághoz, amelyet Gyurcsányék eddig is számtalanszor bíráltak, hogy nem végzi tisztességesen a feladatát, mondván: tagjai előélete alapján valószínűsíthető, hogy a Fidesz érdekeit szolgálja. Ezt ugyan még sosem tudták bizonyítani, ahogy más mantráikat sem. Sőt: mostani Alkotmánybírósághoz fordulásukkal éppen azt igazolják, hogy nagyon is hisznek a testület erejében.

Csakhogy Dobrev legújabb fenyegetőzése arra utal, hogy Gyurcsányék nem azt akarják, hogy az Alkotmánybíróság a törvények szerint működjön.

Szúrós szavaival sokkal inkább azt sugallja, hogy például az aktuális ügyben (is) a baloldal szája ízének megfelelő döntést hozhatna. Ellenkező esetben – Gyurcsány kígyónyelvű sziszegése alapján – ők is földönfutók lehetnek, mint Vidnyánszky és társai az SZFE ügyében hozott döntéseik miatt.

De nézzük, mit üzent most Dobrev Klára: „Azt tudom mondani az Alkotmánybíróságnak és az alkotmánybíróknak is, hogy gyűlnek a strigulák. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fognak dönteni ebben a kérdésben is.” A műsorvezetői felvetésre, hogy a strigula kifejezés fenyegetést jelent-e, Gyurcsányné így válaszolt: „A strigula a jogállamiságra való felszólítás.”

Arra a jogállamiságra, tehetjük hozzá, amelynek nemzetközi szinten sincs semmiféle definíciója. Ez egy olyan politikai küzdőtér neve, ahol félreteszik a törvényességet, s az „erősebb kutya” elve alapján döntenek a kérdésekben. A szavak szintjén persze szigorúan ragaszkodva a törvényességhez, a valóságban viszont egyáltalán nem.

A jogállamiság kérdése a gyurcsányisták és Brüsszel közös projektje Magyarország és más szuverenista államok meghurcolására, hatásköreinek további csökkentésére a migráció, a gender, azaz a pusztítás elfogadtatása érdekében.

Dobrev Klára most országjárásra indul, hogy személyesen találkozzon választóival. Vallja: „Egy politikus csak akkor álljon politikusnak, ha bírja a lelke, bírja a személyisége azt, hogy muszáj találkozni emberekkel.”

Dobrev szemrebbenés nélkül arra is képes, hogy nemcsak a televízió kamerájába, hanem szemtől szemben, kedvesen mosolyogva is elmondja azt, amivel félre akarja vezetni az embereket a hatalom megszerzése érdekében. Az európai minimálbér után például a jogállamról, az Alkotmánybíróságról.

Miközben elismerően szól Vörös Imre, Fleck Zoltán, Lengyel László és mások felvetéséről, hogy minimális arányú választási győzelem esetén is miképpen lehet megoldani a kétharmados Alaptörvény megváltoztatását.

Sehogy, vágja rá minden józan elme. A próbálkozás egyszerűen polgárháborúhoz vezethet.

Az alkotmányos puccsal is rokonszenvező Dobrev pedig csak mosolyog, és demokráciáról meg jogállamról áradozik az általa mélységesen lenézett, ostobának tartott választók szemébe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére