Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha ebbõl a nyolc szokásból többet is ûzöl, akkor téged sajnos minden autós gyûlöl

Pörge Béla

2018.09.21. 09:38

Bizonyára veletek is elõfordult már a közlekedésetek során egy-egy jelenetsor láttán, hogy a pokolra kívántátok embertársatokat. Nem veletek van a baj!

Az autós közlekedés sokszor olyan szintű vérnyomás-emelkedést képes okozni, hogy nincs az a káromkodáscunami, ami képes lenne lenyugtatni. Ezzel vélhetően nem vagyok egyedül, ráadásul sokszor gyalogosan is olyan jeleneteket figyelhetek meg, ami gondolkodásra késztet.

Miért?

Miért van ennyi világtalan ember az utakon?

Ezt sajnos nem lehet megválaszolni, viszont összeszedtem nyolc olyan jelenséget, ami szerintem a legidegesítőbb. Némelyikük ráadásul nem is szabálytalan, de zömmel persze szabálytalanságokról lesz szó.

1. JOBBRA TARTÁS!

Egészen elképesztő módon az sem segít, hogy az M7-esen kis túlzással annyi tábla hívja fel a figyelmet a jobbra tartásra, ahány kilométert jelző kis zöld táblácskát láthatunk. Ennek ellenére egy Székesfehérvár–Budapest távon legalább hét-nyolc olyan idiótával lehet összefutni, aki stabilan 110-120-as tempóval halad a középső sávban, és nem értik, miért villognak mögöttük. Nem szép, mi több, szabálytalan, de én az ilyeneket – ha van rá mód, és nem sodrok senkit veszélybe – megelőzöm jobbról, majd besorolok eléjük heves mutogatás kíséretében, hogy talán ki kellene menni jobbra. Higgadtabb és okosabb megoldás nem foglalkozni az ilyenekkel, de még most írás közben is idegesebb lettem ettől.

2. A "BUSZ" jelzésre jobbra lehet kanyarodni a buszsávból

Egyszer már hosszabban is írtam erről, szintén katasztrófa. Azt valahogy sikerült megtanulni, hogy a buszsávba be lehet hajtani akkor, ha utána jobbra kanyarodik az ember. Viszont a legtöbben valamiért sportot űznek abból, hogy amikor a busz besorolását segítő módon felvillan a "BUSZ" felirat a jelzőlámpán, miközben még piros van, ott állnak. Állnak, feltartják a buszt, nem értik, miért dudál mögöttük a buszos. De nyilván a sofőr a hülye, hiába hivatásos, hiszen ugye piros van... Elképesztő.

3. "Ott parkolok, ahol akarok"

Valószínűleg mindenki ismeri ezt a jelenséget, ami nem korlátozódik a luxusautókra és SUV-okra, de ezek körében gyakoribb. Megállnak a zebrán, a bicikliúton, a buszmegállóban, belógnak a villamos űrszelvényébe, nem fér el tőlük a troli, stb. Röviden: mindent és mindenkit lesz888rva leteszik az autót ott, ahol sikerül.

4. Átengednék a gyalogost a piros lámpán

Igen, ilyen van. Nem hittem el, amíg nem láttam élőben többször is. Akár főútvonalon is megteszik néha, hogy a pirosnál várakozó gyalogosokat átengednék. Persze dicséretes, hogy így figyelnek a zebrára, de nem kellene ennyire túlzásba esni. Ráadásul a többiek akadályozását tiltja a KRESZ.

5. A besorolási szabályok sajátos értelmezése

A felüljáró előtt közvetlenül átvágni egyik sávból a másikba, kanyarodó, külső sávból végigelőzni a sort, majd bepofátlankodni, index nélkül cikázni a sávok között. Ki ne ismerné ezt? A suttyóság mellett ez kifejezetten veszélyes buli is, mégis gyakori.

6. "Mi az a sebességhatár?"

Ennek az éremnek két oldala van. Az egyik az ismertebb és jobban elítélt viselkedés, a gyorshajtás. Ennek főleg az a változata durva, amikor 70-es táblánál 77-tel haladok, majd beesik mögém a semmiből az Audi, levillog, menne, pedig nyilván ki fogok sorolni előle, ha elmentem a kamion mellett, de a kedvéért nem fogok százzal menni a Bécsi úton. Viszont ott a másik fele is ennek, aki a 70-es táblánál is 45-tel megy, nehogy megbüntessék, ugye. És nem, nem esőben vagy ködben, mindig. Az ilyen legalább olyan veszélyes, mint a gyorshajtás, hiszen mindenki ki akarja kerülni, meg akarja előzni, ami potenciális veszélyforrás.

7. Körforgalom

Neki márpedig elsőbbsége van és kész. Ez az a típus, aki beesik eléd, magasról téve arra, hogy ha amúgy nem venném el a gázt és nekimennék, akkor ő lenne a hibás. Van egy másik rendkívül bosszantó szokás is a körforgalmakban. Nem indexelnek kihajtáskor... Na, most ha én nem akarok beesni a kedves delikvens elé, akkor megvárom, amíg elhalad. De nem kellene ott várnom feleslegesen, ha használná azt a narancssárga izét, és látnám, hogy kimegy, mielőtt elém kerülhetne...

8. A kereszteződésekbe beragadók

Az egyik "kedvencem". Sok zsúfoltabb csomópontban fel van festve valami nagy sárga izé az útra. Ugyan mi lehet ez? – gondolhatják azok, akik annak ellenére, hogy áll a sor, bemennek a kereszteződésbe, ott állnak, ezzel elzárva a lehetőséget attól, hogy mások a keresztutcán áthaladjanak, így legalább ott is torlódás lesz. Zseniális. Ennek az életformának egy továbbfejlesztett változata, ha nem az autókat, hanem a villamost akadályozzák. Láthatóan nem fog kiférni a körútra, nem baj, kimegy, beragad a sínre. Menne a villamos, de nem tud, hiába csenget, nem segít, mert a sor áll. De a f888szparaszt csak azért is kijött. Elképesztő, az első ponthoz hasonlóan látatlanban is felhergel az emberi butaság/belesz888rás ilyen szintje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére