Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha-ha-ha: Hadházy MZP nem létező kormányának korrupcióellenes minisztere

Horváth K. József

2022.01.25. 16:00

Andersen meghalt, tehát nincs mese, mondja a szólás, ami sajnos téved. Most, hogy kiderült ugyanis, hogy Márki-Zay Péter (MZP) nem létező kormányában Hadházy Ákos korrupcióellenes minisztere lesz, az már önmagában meseszerű fordulat.

Lehet ugyan a fejetlenségnek sapkát ajándékozni, de ez a gesztus a józan emberek körében legalábbis megmosolyogtató és mód felett gyanús.

Lehet ugyanis arról delirálni, hogy Hadházy radikálisan korrupcióellenes, merthogy eddig már rengeteg energiát fektetett a „valóság” kiderítésbe. Arról nem is szólva, hogy mennyire pártsemleges, hogy a radikalizmusáról ne is beszéljünk. Ilyesmiről éppen Dorosz Dávid, Karácsony puszipajtása, a szabad szemmel szinte láthatatlan Párbeszéd kampányfőnöke mesélt az ATV A nap híre tegnapi adásában.

Ugye a baloldal folyamatosan Polt Péterre mutogat, hogy mivel anno fideszes képviselőjelölt volt, ezért elfogultsága miatt nem lép föl a korrupció ellen. Az nem zavarja őket, hogy már negyedszázada kilépett a Fideszből, s a korrupció ellen nagyon is fellép, ezért is jobbak Magyarország korrupciós mutatói, mint sok uniós országé, köztük Németországé. Méghozzá sokkal.

De majd jön Hadházy, aki cefetül független és lesz nemulass. Az igaz, hogy a hatalmas lószerszámot ábrázoló névjegyét a parlamentben boldog boldogtalannak mutogató képviselő nem tagja Márki-Zay pártjának. De csak azért nem, mert olyan MZP-nek nincs is. Kapcsolata azonban ennél sokkal szorosabb a miniszterelnök-jelölthöz, jelesül harmad unokatestvérek. Egy vérségi rokoni kapcsolatból pedig nem lehet ugye kilépni, mint egy pártból, az ugyanis csak a halállal ér véget. S hogy mennyire „pártsemleges” Hadházy korrupcióellenes radikalizmusa, azt jól mutatják például a zuglói mutyik felderítésére megindított ügyek.

Ja, hogy ilyenek nincsenek is? Vagy Hadházy ezekkel kapcsolatban nem vizsgálódik? Talán épp azért, mert ebben a kerületben Karácsony volt a polgármester, mielőtt főpolgármester lett? Csak nem lenne kínos bottal megpiszkálni, miért gondolta azt Karácsony, ha ő a XIV. kerületbe visszamegy, akkor elássák? Csak nem azért, mert titokban árvaházaknak adományozott Barbie-babákat? Vagy vajon mi lehet az oka, hogy éppen zuglóból tűnt el nyomtalanul Sápi Attila képviselő, akinek hollétéről öt éve nincs hír? S a csepeli, baloldalhoz köthető kettős gyilkosság óta tudjuk, hogy ezek a fiúk ha az érdekük úgy diktálja azon az oldalon nem viccelnek. Miért nem vizsgálódik a korrupcióellenes radikalizmusával büszkélkedő, hihetetlenül pártsemleges Márki-Zay-rokon? De lehet még sorolni a zuglói parkolási mutyi békén hagyását, meg a többi ottani disznóságot. Mindehhez ugye azért nem nyúl Hadházy, hogy a választások után hatékonyabban tudja felgöngyölíteni az ügyeket.

Andersen valóban meghalt, de mese – mint látható – továbbra is van. Sőt, ha Hadházyt nézzük, akkor különösen. Vajon a Medgyessyhez, Demszkyhez, Gyurcsányhoz kapcsolható négyes metró, az elmúlt időszak század legnagyobb korrupciós ügye miért nem izgatja a mi jó, lószerszámügyben otthonosan mozgó állatorvosunkat.

Látja, Kedves Olvasó, a gyurcsányista baloldalunk így akarja szüntetni a korrupciót. Azt mondta az ATV-ben Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője, hogy Hadházy révén olyan biztosítékokat kell kiépíteni, hogy semmiféle korrupciógyanús eset ne fordulhasson többet elő. Sermer az SZDSZ-t is szimbolizálja a mai politikai palettán. Medgyessy Péter lemondása előtt róluk jelentette ki, „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel”.

Hát itt tartunk. Ilyen előzmények után, ilyen politikai környezetben és rokoni szálakkal megerősítve fog Hadházy Ákos pártsemlegesen perzekútoroskodni a korrupcióval szemben. Hát nem mesés, tessék mondani?

A cikk végén engedjenek meg egy humoros történet. Ez nem vicc, ez maga az élet, ami mint tudjuk, a legnagyobb rendező. Hadházy miniszteri felkérését ugyanis mindketten másként tudják. Márki-Zay szerint Hadházy minisztereséget kért tőle, Hadházy szerint pedig ezt felajánlották neki. Nem lenne baj, ha legalább egy ilyen egyszerű ügyben pontosan tudnák, hogy történt az eset.

A legjobb persze az lenne, ha mielőbb elérnénk április 3-ig, hogy ezek a jóemberek rémült ábrázattal végre vegyék már észre: a kezük a bilibe lóg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére