Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háború dúl a szomszédban, de Magyarország biztonsága jó kezekben van!

Horváth K. József

2022.02.24. 12:30

Szörnyű napra ébredt Magyarország. Ukrajnából robbantásokról, bombázásról érkeznek a hírek. Nehéz kimondani, de ez mégiscsak maga a háború.

 

A tények: az ukrán belügyminisztérium egy tisztségviselője szerint csütörtök reggel nyolcan meghaltak és kilencen megsebesültek, sajnos több polgári sebesültről is érkezett jelentés.

 

A különleges katonai művelet végrehajtását Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el. Csütörtök hajnali televíziós beszédében az orosz elnök azt mondta, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog a demilitarizálására és a „nácimentesítésére”. Fontosnak nevezte, hogy a mai Ukrajna területén élő minden nép élhessen az önrendelkezés jogával. Putyin a katonai művelet célját a helyi lakosság védelmeként értékelte, amely – mint fogalmazott – az elmúlt nyolc évben bántalmazást és népirtást szenvedett el a „kijevi rezsimtől”. Kilátásba helyezte mindazok bíróság elé állítását, akik véres bűncselekményeket követtek el a békés lakosok, köztük orosz állampolgárok ellen. Az orosz elnök fegyverletételre és hazatérésre szólította fel az ukrán fegyveres erők tagjait. Kijelentette, hogy Oroszország haladéktalanul válaszolni fog, ha valaki kívülről beavatkozik az ukrajnai helyzetbe. Leszögezte: Oroszország nem fogja megengedni, hogy Ukrajnának atomfegyvere legyen.

 

 

Az ember gyomra görcsbe rándul, ahogy ezeket a sorokat olvassa. És reménykedik abban, hogy valóban lesz fegyverletétel, s az ukrán fegyveres erők tagjai valóban hazatérnek. Csak hát – szólal meg az emberben a kisördög – miért nem lehetett ezt elkerülni, miért nem lehetett a zöld asztal mellett dűlőre jutni?

A nagyhatalmak vitáját mi már kicsiben évek óta vívjuk Ukrajnával, miután szeretnénk, ha a kárpátaljai magyarság megőrizhetné az anyanyelvét. Semmi mást nem akarunk, mint ennek az alapvető emberi jognak a biztosítását, amihez mint anyaország számtalan segítséget megadunk. Dűlőre jutni azonban sajnos egyelőre nem sikerült.

 

A jelek szerint a nagyhatalmi gazdasági érdekek meg pláne felülírják a nemzetiségi, a humanitárius szempontokat. Az amerikai palagáznak mintha fontosabb lenne eljutni Európába – felváltva az olcsóbb és közelebb is lévő orosz gázt, aminek szállítására a megépült Északi Áramlat 2 üzembe helyezését szankcióként éppen most akadályozzák meg –, minthogy elkerüljük a háborút, hogy elkerüljük azt, hogy emberek értelmetlenül veszítsék az életüket.7

 

Mi adhat nekünk, magyaroknak bármi reményt ebben a szörnyű helyzetben?

Kézenfekvő a válasz: Orbán Viktor. A magyar kormányfő nemzeti érdekeinket mindenek elé helyező politikája. Nem véletlenül hangsúlyozta tegnapi videójában, hogy „Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia, mert Magyarország biztonsága a legfontosabb érdek”. Kiemelve „ennek megfelelően szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek szerint katonákat és fegyvereket akarnak küldeni Ukrajnába.”

Orbán Viktor szerint Magyarországnak a béke helyreállítása érdekében tett nemzetközi erőfeszítésekben kell szerepet vállalnia és közben fel kell készülnie a hadseregnek arra, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak és menekültek érkeznek, akkor a hadsereg a rendőrséggel együttműködve képes legyen ezt a helyzetet kezelni.

A miniszterelnök aláhúzta: „erre képesek vagyunk, Magyarország biztonsága jó kezekben van”.

 

Még gondolni is rossz arra, hogy mi – a baloldal felvetése szerint – katonákat és fegyvereket küldjünk Ukrajnában. Ez hajmeresztő gondolat, nem is érdemes többet lamentálni rajta. El nem tudom képzelni, hogy ezzel a Soros-vezérelt baloldali politikusokon kívül józan magyar ember egyetértene. A NATO tagjaként konfliktushelyzetben az a dolgunk, ami az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének: ellátni a védelmi funkciókat.

 

Magyarország védelmében erősítette meg a honvédség a keleti határt, s készült föl arra, hogy megteremtse az Ukrajnából menekülők számára a befogadás feltételeit.

Jó azt is kimondani, hogy az orosz gáz útjának elzárása Nyugat-Európa irányába bennünket nem fenyeget, mert hozzánk – hosszú távú szerződéseink alapján – Ukrajna megkerülésével is érkezhet korlátozás nélkül energiaforrás, méghozzá nagyon kedvező áron. Meg lehet tartani vele a rezsicsökkentést, amire a baloldal Kapitánya szerint nincs is szükség.

A szomszédunkban háború dúl. Ez borzasztó dolog. Ám öröm az ürömben, hogy ennek ellenére Magyarország biztonsága jó kezekben van. S csak rajtunk múlik, hogy ez így is maradjon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére