Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halló, Belváros? – avagy a fuldokló Váradiné esete a XVI. kerületiekkel

Horváth K. József

2020.04.04. 18:00

Most bemutatok Önöknek egy embert, aki jót akart tenni.

Persze neki sem sikerült, ahogy a főnökének sem. V. Naszály Mártának hívják és polgármester az I. kerületben. Párbeszédes, mint KariGeri, aki szintén úgy tesz jót, ahogy V. Naszály. Hóesésben otthagyja a havat a közutakon, járványban meg ritkítja a járatokat, hogy az emberek minél nagyobb zsúfoltságban utazzanak, elősegítve a fertőzés gyors terjedését. (A liberálisoknak nehéz kiszámítani az észjárását. Annyi legtöbbször tuti, hogy ami nekik jó, az nekünk rossz.)

KariGeri lelki társa, a jobb sorsra érdemes Várnegyed polgármestere nem akart lemaradni a főpolgármester vígjátékba illő városvezetői gyakorlatától. Nyilván elhatározta, hogy ne csak KariGerit nézzék magas szőke férfinak felemás cipőben, hiszen szolidaritásból ő is képes olyan egybites lenni, mint politikai főnöke. Jó Váradiné ezért úgy gondolta, hogy beszáll a járványkampányba és arra biztatja a várbeli lakosságot, hogy maradjon otthon. Eddig rendben is van. Telefont ragadott, gyorsan magnóra mondta féltő, óvó szavait, majd bekapcsolta az automatát. Aztán… Aztán kiderült, hogy a XVI. kerületben értetlenül fogadták a hívásait, mondván miért akarja óvni őket az első kerület polgármestere, mikor ott van nekik a több ciklus óta jól bevált Kovács Péter, aki – eltalálták – nem párbeszédes s nem is egybites.

Kovács Péter Facebook-bejegyzéséből idézek: „Telefonon beszéltem polgármester asszonnyal, aki nem tudja hogyan történhetett meg, hogy a XVI. kerületiek is kaptak tőle telefonhívást. Elnézést kér és próbál intézkedni.” Figyelik? Nem intézkedik, hanem próbál intézkedni. Gyanítom, fog ő még a Belvárosba is telefonálni kivehető ajtós NDK turmixgépért… Ám megnyilvánulása – saját képességei korlátainak ismeretéről – dicséretes. Van erre egyszerűbb magyar szó is, de ezt most hagyjuk. Kvázi könnyen megeshet, hogy Mátyásföldön, Sashalmon, Árpádföldön nem utoljára csörrent meg a szerencsétlen V. Naszály által indított „jótevő” telefonhívás. A viccbéli fuldokló esete jutott eszembe a humorérzékkel rendelkező XVI. kerületi lakosokkal kapcsolatban.

– Bocsánat uram, itt nem szabad fürödni!

– Én nem fürdök, hanem fuldoklok!

– Ja, elnézést, akkor nem zavarok!

Bocsánat, mi sem akarunk tovább zavarni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére