Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idegen akkukkal ékeskedik Fekete-Győr, avagy mitől megy a roller

888.hu

2023.01.24. 20:40

Járjunk elektromos autóval! Olcsó és tiszta, ráadásul megkímélhetjük magunkat a fekete öves környezetvédők vegzálásaitól. Ám mostanában porszem került a szénkefék közé, a haragos zöldek is rájöttek, hogy az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok előállítása szennyezéssel jár. Az épülő debreceni gyár miatt ölre mentek a helyiek, és az elektromos autózást szorgalmazó ellenzék is feltöltötte magát és a szorítóba lépett.

 

MTI/Krizsán Csaba

 

Nem is olyan régen még a világ minden gondját-baját megoldó csodaszerként harangozták be az elektromos meghajtású motorokat. A segítségükkel ugye, búcsút inthetünk a bűzös gázokat kibocsátó autóknak, olcsó a feltöltése, nem kell pepecselni a szervizzel, véget vet a globális felmelegedésnek és talán még az oroszokat is térdre kényszeríti. Persze, nem olyan egyszerű a benzin- vagy olajmeghajtásról átállni. Az elektromotorokhoz akkumulátor kell, amely gyártása nem éppen olcsó, ellenben bizonyos mértékig környezetszennyező. Erről az apróságról azonban néhány éve még hajlamosak voltak megfeledkezni a haragos zöldek, és aki felhívta erre a figyelmet, azt környezetromboló parazitának bélyegezték, aki olajba akarja fullasztani az emberiséget.

A baj akkor szakadt igazán a nyakunkba, amikor megszaporodtak az elektromos autók, és egyre több és több akkumulátorra lett szükség. Az EU szerint 2050-re már csak elektromos autók közlekedhetnek Európában. Akku nélkül nehéz lesz megvalósítani.

 

Márpedig a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárat gőzerővel fúrja a zöld minden árnyalatú köpönyegét viselő és forgató ellenzék. Szabó Tímea harcban edzett amazon módjára őrjöng a Facebookon, hogy a gonosz kormány tönkreteszi az ivóvízkészleteket és szétrombolja az amúgy egészséges környezetet. Hű fegyvertársa, Fekete-Győr András pedig így szóla a közösségi oldalán: „A képlet pofon egyszerű: társadalmi vita után népszavazást kell tartani.”

 

Kétségtelen, nem ördögtől való az ötlet. A galamblelkű Szabó Tímeát és az oroszlánszívű Fekete-Győrt természetesen csak a jobbítás, a haladás vágya vezérli. Ám a totális elutasítás mellett azért szolgálhatnának néhány megoldási javaslattal is. Máshol talán környezetbarát(abb) az akkumulátorok előállítása? Azt is érdemes lenne megkérdezni a nagy hangú környezetvédőktől, hogyan képzelik az elektromos átállást hosszú élettartamú elemek nélkül. Vagy csak arról van szó, hogy el innen ezzel a gyárral, oldják meg másutt és máshogy a kínaiak? Elvégre ott van Afrika, az Európából odaszállított hulladékhegyek árnyékában bőven akadna hely az akkugyáraknak.

 

Mindenesetre a jövőben arra kérnénk a bolygóért aggódó, és a környezetszennyezés miatti klímaszorongástól meggyötört Fekete-Győr Andrást – és fegyvertársait –, hogy tessék minket békén hagyni! Nem kellene a gyehenna kénköves tüzével fenyegetni azt, aki – horribile dictu – benzin- vagy dízelmotoros autóval jár!

 

Ráadásul az elektromos rollerben is van akkumulátor.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére