Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így tett boldoggá egy beteg kisfiút a MÁV

888.hu

2016.04.04. 21:22

A MÁV kapta tõlünk a legjobb fej állami vállalatnak járó díjat ezért a húzásáért.

Török Katalinnak van egy Asperger-szindrómás kisfia, aki imádja a vonatokat. Az édesanyja az autizmus világnapján egy olyan könnyfakasztó történetet osztott meg a fiáról és a MÁV-ról, amilyenekkel csak a mesékben találkozik a magyar utazó. Az oly sokat szidott MÁV nem mindennapi ajándékkal lepte meg a srácot, aki valószínűleg élete legszebb ajándékát kapta a MÁV-tól. 

A kisfiú édesanyja a 888.hu-nak így mesél a történtekről:

Már reggel fél 7-kor kiült a kis állomásába a 7 évvel ezelőtt,  PVC-csőből készített sorompóját szorongatva..:) Boldogságtól szinte a fellegekbe járt, amikor lekerült a takarófólia a fénysorompóról, tolatásjelzőről:) A vasutas-sapka láttán fülig ért a szája, és még sok kis ajándék is előkerült: menetrend, napló, stb....Örömében felmászott a sorompóra, ölelte, becézgette!:)
Az pedig, hogy a szobája ablakából is állandóan szem előtt van, már csak hab a tortán!:)
Hatalmas boldogság van, egy álom vált valóra!:) 

A fotókat Szász Adrián készítette, kérem feltüntetni.
 

Így kezdi levelét az édesanya, akivel sikerült felvennünk a nap végére a kapcsolatot:

"Kisfiam 8 éves, aspergeres, vonat- és fénysorompó mániás!:)
Ti tudjátok, az ilyen mánia mivel jár, nem is részletezném.
Mivel minden e téma körül mozog nála, sok százra bővült alkotásaiból csokorba szedtem párat és egy levél kíséretében elküldtem a MÁV-igazgatóságára.
A levélben ecseteltem nagyjából a vasút- és vonatok iránti imádatát és kértem, valamilyen módon kaphassunk bármilyen rozsdás, kiselejtezett vasúttal kapcsolatos kis ereklyét, ami nekik már nem kell, Zéténynek viszont nagy kincs lenne. Gondoltam rozsdás tárcsa, lámpa, tábla, talán akad...."
 

Zétény már kiskora óta nagy érdeklődést tanúsít a vonatok íránt, egyszerűen nem bírja abbahagyni a csodálatukat.Áhítattal nézte őket – meséli a kisgyerek édesanyja. 

Ez a rajongása mostanáig megmaradt, ezért úgy döntöttek, hogy tavasszal az egész kertet felszabadítják Zétinek. Egy saját kis állomást már építettek neki, a nagymamája pedig PVC csövet festett le sorompónak. Ehhez szerettek volna egy kis apróságot, ezért is írtak a MÁV-nak. 

A MÁV kisvártatva válaszolt a megkeresésre és otthonában látogatta  meg a kisfiút. 

"Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZIIIII!!!!! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot.... Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:)))
Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)))
Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, most ott reggelizik, ebédel, vacsorázik!:))) 

Hát létezik ennél csodálatosabb dolog a világon? 

 

(Fotók: Szász Adrián) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére