Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen az, amikor a józan ész találkozik a sértettséggel és a csúsztatásokkal

Fábián Eszter

2021.07.06. 16:20

A szilárd szakmai értelem és az elfogult érzelmek találkoztak egymással G. Fodor Gábor és Osváth Zsolt pedofilellenes törvénnyel kapcsolatos vitáján.

 

GFG és VV Zsolti a Spirit FM-en vitázott a pedofilellenes törvénnyel kapcsolatban. A vita szó azonban lehet, hogy túlzás ugyanis az érvek ütköztetését jelenti egy adott témában, Zsolti azonban a szájkaratéja során mindent bevetett, csak épp érvelnie nem sikerült. Helyette persze olyan liberális ínyencségeket szolgáltatott, mint az érzelem vezéreltség, az elfogultság, a csúsztatás, és persze a túlzások. Na, de mennyivel könnyebb mellet verve hatalmas lózungokat puffogtatni, mint végigvinni egy gondolatmenetet és megfelelő mederbe terelni az egymásnak feszülést. GFG-nek nem volt könnyű dolga, ugyanis a zajos öncélúság a felszínen hangosabb, mint a szerény józanság.

GFG kiemelte a szülői autonómia fontosságát a törvény kapcsán és úgy fogalmazott,

Bíznunk kell a szülői gondoskodásban és a szülői felelősségben

Erre Zsolti reakciója egy ordas nagy túlzás volt:

– Ez csak a homoszexualitásra vonatkozik, vagy számíthatunk arra egy ponton, hogy egy szülő nem szeretné, hogy evolúcióról tanuljon a gyerek az iskolában, mert hát ő ebben nem hisz. Vagy nem szeretne egy adott ponton, vallásról tanulni.. számíthatunk a későbbiekben arra, hogy az adott aktuális kormányzás nem csak ebben hanem az oktatási rendszerben különböző dolgokra ( a humán, reál tárgyak kivételével ) azt mondja, hogy a többi a szülő dolga – tette fel a kérdést Osváth, aki szerint az, hogy a kiskorúakat a törvény igyekszik megóvni LMBTQ-propagandától, az egyenesen arányos azzal, hogy a kormány majd mindent a szülőkre passzol és hogy egy szülő majd kijelentheti, hogy nem hisz az evolúcióba ezért ne tanítsák a gyereknek.

Zsolti tényleg képes egy lapon említeni ezt a két témát. Úgy, hogy közben valóban semmilyen túlzást nem érez ezzel kapcsolatban.

Na, de menjünk is tovább. Úgy tűnik, hogy a törvény értelmezése többüknek – köztük Zsoltinak is – problémát okozott ezért a műsorvezető rákérdezett, mégis mit jelentsen ez a gyakorlatban.

Én nem látok itt radikális előrehaladást a törvényszövegben, hogy az valami radikálisan új helyzetet eredményezne ebből a szempontból. Az történik – médiajogászt is meg lehet kérdezni – hogy van ez az 5-ös kategória, oda kell írni a karikába a számot, és most más típusú műsorok is oda kerülnek.

Nem arról van szó, hogy itt betiltanak műveket, szerzőket, vagy műsorokat.

– érvel G. Fodor Gábor, majd hozzáteszi: hallgattam az érveket az előbb és az a probléma Zsolt, hogy az nehezíti az értelmes vitát és beszédet, hogy tele van félelemből eredő csúsztatásokkal ez a kérdés.

Majd Zsolti természetesen közbevág, amit a másfél óra alatt vagy több tucatszor elkövet, és persze mindezt érzelmi nyomást helyezve teszi:

egy olyan ember, aki ezt nem érzi át, nem éli át és nincs olyan ismerőse, aki 16 éves korában csak azért ugrott a vonat elé mert leszbikus és ezzel nem tudott mit kezdeni, ő ezt nem is fogja átérezni, mert nyilván itt politikai érdekek vannak.

GFG gyorsan fel is tette a kérdést:

Ne vicceljünk, azért ugrott a mozdony elé mert 11 után nézhet olyan tartalmú reklámot vagy filmet?

G. Fodor Gábor megkérdezte az önérzetében sértett Zsoltit, hogy mégis mi a problémája, esetleg identitás problémája van-e azzal, hogy egy törvénybe került a pedofíliával.

Mert ha ez a probléma akkor identitás vitát beszéljünk, ha meg az a probléma, hogy mire irányul a törvény akkor azt tudom mondani, hogy ezek a csúsztatások amelyek a közéleti vitákat is övezik irracionális félelmekből és természetesen politikai számításokból is fakadnak. Mert ahogy fogalmaztam, nem a középkorban élünk, kinyitjuk az internetet és látjuk, hogy a nagy multi cégek beszivárványozzák a logóikat.

Egyetlen közös pontként említeni lehet, hogy a pink marketinggel talán még a szivárvány király Zsolti sem ért egyet, és puszta haszonszerzésnek látja a vállalatok LMBTQ-lobbiját.

Annyit érdemes még elmondani, hogy a vitáról készült felvételt Zsolti a saját csatornájára feltöltve „melegellenes törvénynek” nevezi a címben... Pont ezek azok a „kis” csúsztatások amiben annyira „jók” a baloldalon. Persze ők ezek után is mossák kezeiket, mert a józan ész, nem az ő asztaluk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére