Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Isaszegi választás: baloldali papírhajó a jobboldal tengerén

Horváth K. József

2022.08.29. 15:35

Ha azt mondom, hogy a vasárnapi isaszegi időközi választásnak a politikai erőviszonyok esetleges változása szempontjából semmi jelentősége nincs, akkor nem túlzok. Isaszeg jobboldali település volt és az is marad.

 

Az országgyűlési képviselővé lett Barkóczi Balázs DK-s előd helyére érkezett a testületbe – ellenzéki összefogással – Balajti Zsolt, tehát a 12 fős testületben a 7-5-ös arány nem változott.

A történetnek mégis van pikantériája. A Facebookon csaptak össze ugyanis a DK és Párbeszéd kommentelői azok után, hogy a DK kiírta öles betűkkel, hogy „A Demokratikus Koalíció jelöltje nyert az isaszegi időközi választáson!”
Miközben Balajti a közösségi oldalán párbeszédes zászlót lengető csapatával ünnepli a győzelmet. Zárójelben érdemes megjegyezni, amikor a demokrácia törvényei szerint feléjük billen a mérleg nyelve, akkor egyszeriben elfelejtenek diktatúrázni.

 

Aztán jöttek a kommentek, amelyekből sok szeretet nem sugárzik az einstadoló DK felé.
János: „Tévedés, az ellenzéki összefogás közös jelöltje győzött.”
Dénes: „A Párbeszéd jelöltje Dk-s támogatással!”
Edit: „Nem «párbeszédes» volt?”
Ferenc. „Én úgy tudom, hogy Isaszegen az összefogás jelöltje párbeszédes jelölt volt és nem DK-s!”
Katalin: „Na most akkor a DK vagy a párbeszéd jelöltje volt? Ne tegyék mar megint nevetségessé magukat.”

 

Azt gondolom, Katalin járt legközelebb az igazsághoz, aki nevetségesnek minősítette a „koncon” való marakodást. Itt tart az ellenzék. Már az is számít, kinek a jelölje nyert egy olyan választáson, amelynek a lényeg szempontjából semmi jelentősége nincs.

Balajti képviselő se vállalta föl a 888.hu kérdésére, hogy a DK jelöltje lett volna. Magára közös jelöltként tekint, jóllehet párbeszédes politikus, a párt Dél-Kelet-Pest megyei alelnöke.

 

Az isaszegieknek azonban nem kell idegeskedniük, hogy a baloldali bilivihartól rosszabbul mennek majd a dolgok a városban. Hatvani Miklós 16 éve többszörösen újraválasztott polgármester, világ életében jobboldali ember volt. Megesett, hogy a Fidesz támogatásával nyerte meg a választást, de a párt tagja nem volt. Jellemzően azonban a Windisch-Grätz csapatai ellen győztes Isaszegi csata napjáról, április 6-ról elnevezett független egyesület színeiben győzedelmeskedett.

A körzet országgyűlési képviselője pedig három ciklus óta a fideszes Vécsey László, aki sorozatosan 50 százalék körüli eredménnyel, fölényesen győzte le baloldali ellenfeleit. Nem kérdés tehát, hogy az isaszegi magyarok többsége is előre akar menni, nem hátra.

 

Az, hogy a farokméregetési versenyben a DK most hirtelen einstandolja a párbeszédes politikust, Balajti Zsoltot, az legyen az ő dolguk. Nem is ők lennének, ha nem lépnének föl az erő politikájával. Szánalmas posztjukból is látszik – amit Gyurcsány jóváhagyása nélkül nyilván nem lehetett volna kitenni –, milyen gyenge a baloldal, hogy még egy olyan önkormányzati képviselői hely is számít neki, amely a politikai erőtér esetleges változása szempontjából semmiféle jelentőséggel nem bír. Sem a város, sem az országos ügyek még csak meg se döccennek tőle. Baloldali papírhajó a jobboldal tengerén.

Ahogy a kommentelő Katalin mondta: Ne tegyétek már megint nevetségessé magunkat. De ő is tudja, hogy már megint nevetségesek. Méghozzá nem kicsit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére