Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogszerűtlen pedagógussztrájk, avagy Gyurcsány hamuba sült hazugságpogácsái

Horváth K. József

2022.02.04. 14:40

Imádnivaló, ahogy a baloldal ügyet intéz a nyilvánosság előtt. A hétfői törvénytelen pedagógussztrájkkal kapcsolatban ez most is úgy sikerült, ahogy az általában lenni szokott: tények híján előveszik a tarisznyából a Gyurcsány-csapat által bekészített hamuba sült hazugságpogácsákat, s azzal kínálják meg a nyilvánosságot.

Szinte hallani lehetett tegnap az ATV A nap híre című műsorába Varju László DK-s korifeustól, s a ládafiából előkotort korábbi MSZP-s belügyminisztertől Lamperth Mónikától: – Nesztek, egyétek!

Varju például azt bírta mondani: a baloldalnak el kell érni, hogy „Jogszerűen lehessen tiltakozni, ezeket az embereket, a tanárokat, az ilyen módon sztrájkolókat meg kell védeni.” Lamperth Mónika tarisznyájából pedig Gyurcsány száraz pogácsája helyett, amit Vágó Gábor annak idején nehezményezett, mert nem whiskyvel, hanem csak a száraz pogival kínálta meg a Böszme, ez a hazugságkóstoló került elő: „Ha egy egész tantestület azt mondja, hogy na, eddig és nem tovább, akkor ez egy hihetetlenül erős eszköz.”

Mindez azért különösen aranyos, mert a baloldal jeles képviselői szoktak unásig beszélni a jogállamiság elsődlegességéről.

Na mármost, a tévészékház biztonsági őreivel korábban nagyot birkózó Varju állításával ellentétben természetesen most is lehet jogszerűen tiltakozni. Ehhez azonban egy aprócska feltétel teljesítése szükséges. Jelesül be kell tartani a jogszabályokat, s már meg is van oldva a DK kívánsága. Csakhogy a baloldal olyan, amennyiben nekik nem kedvezők a tények, akkor előveszik a hazugságpogikat, s azt tüntetik fel valóságnak.

A pedagógusok esetében például bíróság mondta ki a jogszerűtlenséget azzal, hogy a másodfokú bíróság nem hozott jogerős, tehát végrehajtható ítéletet. Ezzel az elsőfokú bíróság döntése az egyébként pedagógusok kevesebb mint ötödét érintő sztrájk szempontjából nem végrehajtható. Ha a szervezők meg várták volna a másodfokú döntést, akkor lehetett volna valamiről beszélni. Így azonban csak fake news-okat lehet eregetni a nyilvánosság hergelésére és megtévesztésére. Nyilvánvaló továbbá, hogy tárcák vezetőitől érkező kijelentések a sztrájk törvénytelenségéről a valóságot tükrözik. „Sajnálatos, hogy a szakszervezetek annak ellenére megszervezték a sztrájkot, hogy annak jogi feltételei nem álltak fenn” – áll az Emmi közleményében.

A jogállam másik bajnoka, az egyébként jogász végzettségű Lamperth Mónika, ami esetünkben inkább súlyosítja, mint enyhíti állásfoglalása minősélgét. Ebben ugye azt sugallja, amennyiben egy egész tantestület mondja, hogy eddig és nem tovább, az egy nagyon erős eszköz. Mihez, kedves Mónika? Csak nem arra gondol, hogy a tantestületnek jogában áll megváltoztatni a jogszabályokat, csak azért, mert sokan akarják? Azt gondolom, hogy ez maga lenne az őskáosz, amihez a zavarosban szívesen halászgató baloldaliak mindig vonzódnak. Ennek ellenére ez úgy ment adásba, mintha a törvénytelen alapállásnak bármi köze volna a jogállamisághoz.

Látható tehát, hogy Márki-Zay miniszterelnök-jelölti folyamatos zagyvaságain, hazug állításain kívül van még bőven jelentkező a baloldalon, hogy egy kormány irányításához méltatlan politikai magatartást zokszó nélkül gyakorolja.

A Böszme-csapat egyik tagja sem különb a Deákné vásznánál.

Ezek után a választókon múlik, hogy április 3-án rábízzák-e jövőjüket a Gyurcsány-tarisznyások szavahihetetlen seregére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére