Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kálomista: „Nem tűrjük ezt a mérhetetlen cenzúrát, diktatúrát, amit a főváros művel”

Horváth K. József

2021.10.04. 14:40

Óriási az érdeklődés az október 21-én bemutatásra kerülő Elkxrtuk című, az őszödi beszédet követő eseményeket bemutató film iránt. Eközben Kálomista Gábor, az alkotás producere szerint „ideológiai alapon a főváros vezetése – és még talán följebb is nyúlhatunk – megtiltotta a játszást.”

A jegyzet írásakor a Corvin mozi online felülete dokumentálja, hogy az érdeklődés valóban óriási, leghamarabb már csak október 24-re lehet jegyet váltani, amikorra is pusztán 30 ülőhely a szabad.

A Hír Tv Bayer-show-jában nyilatkozó Kálomista szerint a film a héten fenn lesz tízes toplistán annak ellenére, hogy még nem vetítik. Kijelentette, „Ezt a filmet elérhetővé kell tenni. Ugyanúgy, mint a James Bont-filmet, ugyanúgy, mint a Dűnét. Mert azzal fenyegetnek, hogy mi ezzel a kis magyar filmmel kilökdössük a hollywoodi szuperprodukciókat a moziból, úgyhogy a Corvin mozi egy vetítést ígért egy nap.” Ironikusan hozzátette, hogy szerintük „Ezzel mi komoly károkat ejtünk Hollywood habzó testén, és el fogom süllyeszteni az egész amerikai filmgyártást az Elkxrtukkal.”

Láng Zsolt Fidesz-frakcióvezető a legutóbbi fővárosi közgyűlésen arról kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, „miért nehezíti meg a fővárosi mozicég a politikai thriller bemutatását.” A főpolgármester azt mondta: „Szégyelleném, ha utasítást kellene adnom, melyik moziban, mit játsszanak.” A közgyűlés DK-s képviselői pedig idézték Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest, aki szerintük arról értekezett, hogy szobájából kivitette a „szereposztó díványt”. Ezzel ugye arra utalt a jó ízléséről soha el nem híresült gyurcsányista őrmester, hogy elődje, Szentkirályi Alexandra sajátos szempontok szerint adott lehetőséget különböző produkciók bemutatásának. Ez természetesen nem igaz, s amely megjegyzést Tarlós István is különösen ízléstelennek minősített.

Gy. Németh a közgyűlésen pedig azt hangsúlyozta, hogy „ez a főváros már nem az, amelyik véleményével befolyásolná a kulturális intézmények műsorát. Mi tiszteletben tartjuk a művészi szabadságot.”

És nem szakad rá az ég.

Kálomistától tudjuk, hogy a politikai krimit a főváros korábban egy moziba se akarta beengedni. Mára azonban nagy kegyesen – egyelőre egyedüliként – a Corvin műsorra tűzhette. Kálomista kijelentette, „Ma Magyarországon létezik egy olyan erő, amely megmondja, hogy milyen időpontban játszhatnak egy filmet.”

A filmproducer kérte a nézőket, hogy ez a film legyen egy komoly összetartó erő. Kérte azt is, mutassuk meg, „Hogy nem tűrjük ezt a mérhetetlen baloldali cenzúrát, ezt a mérhetetlen baloldali diktatúrát, amelyet Budapest főváros művel. Még a moziban se.”

Két állásponttal szembesülhetett az írásban a kedves Olvasó. Hogy közülük melyik tartalmazza a valóságot, a Karácsony Gergely–Gy. Németh-tandemé-e vagy Kálomista Gáboré, azt ki-ki döntse el maga.

A legfontosabb azonban az, hogy minél többen nézzük meg ezt a magyarok elleni véres merényletet feldolgozó politikai thrillert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére