Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely szakértője betiltaná a keresztelést

888.hu

2021.01.31. 11:26

Karácsony Gergely környezetügyi szakértője, Békés Gáspár szerint jogi szempontból illegitim, ha valaki gyerekként lesz tagja egy egyháznak – írja a Vasárnap.hu.

A Vasárnap.hu portál csütörtökön mutatta be Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként dolgozó Békés Gáspárt, aki a főpolgármesteri hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán tevékenykedik.

A magát ateista aktivistaként is aposztrofáló szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában, két évvel ezelőtt megjelent írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök

- számol be az oldal.

A csütörtöki cikk megjelenése után nem sokkal a lap egyik olvasója hívta fel rá a Vasárnap.hu szerkesztőségének figyelmét arra, hogy a szóban forgó személy korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek keresztelését.

Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?

– írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom nevű blogján még 2018-ban a lap beszámolója szerint.

A Vasárnap.hu leírja, Békés Gáspár cikkben kifejtette, a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan. Az írására akkoriban a Klubrádió is felfigyelt, Dési János beszélgetett a Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-ei adásában a szerzővel.

Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve.

Fogalmazott Békés, majd ennél is tovább ment, amikor azt mondta:

Szimbolikusan mindenképpen megsértése a keresztelés a gyerekek jogainak.

A Vasárnap.hu szerint az adást visszahallgatva tanulságos, hogy a felvetést teljesen abszurdnak tartotta a még magát liberálisnak valló műsorvezető is, aki a kommunizmus vallásellenes túlkapásaira asszociált.

A lap megkereste a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodáját, hogy megtudják, Karácsony Gergely is osztja-e szakértője gondolatatit a keresztelés betiltásáról, ám válasz még nem érkezett a főpolgármestertől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére